Domov » Novice » 3 nasveti za čiščenje madežev žvečilnih gumijev

3 nasveti za čiščenje madežev žvečilnih gumijev

Madež od žvečilnega gumija na oblačilih ali preprogi? Spoznajte naše 3 domače nasvete za enostavno odstranjevanje madežev žvečilnega gumija, ne da bi poškodovali tekstil!

Žvečilni gumi je priročen izdelek, vendar je čiščenje madežev, ki jih pušča, lahko zelo zahtevno. Na srečo obstajajo preprosti in učinkoviti načini, kako se ga znebiti, ne da bi poškodovali površine.

V tem članku boste odkrili 3 domače nasvete za čiščenje madežev žvečilnega gumija, da se bodo vaše površine bleščale.

Uporaba hladnega za strjevanje žvečilnih gumijev

Če se vam žvečilni gumi prilepi na čevlje ali preprogo, ga lahko na preprost in učinkovit način strdite in odstranite s hladom. Prizadeto območje za približno 15 minut postavite v zamrzovalnik ali hladilnik. Ko se žvečilni gumi dovolj strdi, ga boste zlahka odstranili.

Vendar bodite previdni, saj žvečilni gumi postane zelo krhek, zato morate biti pri odstranjevanju previdni. To metodo uporabljajte le na površinah, ki niso občutljive na mraz.

Drgnite z oljem in soljo

Žvečilni gumi lahko natrete s kombinacijo olja in soli, da ga utrdite. To storite tako, da zmešate tri dele olja in en del soli. Nato to mešanico nanesite na žvečilni gumi in močno drgnite, dokler se žvečilni gumi ne strdi in ga je mogoče enostavno obdelati.

Ko se žvečilni gumi strdi, območje sperite s toplo vodo in milom, da odstranite olje in sol. Ta metoda je lahko zelo učinkovita, vendar ni priporočljiva za krhke ali barvane površine, saj lahko poškoduje površino.

Čiščenje z mešanico na osnovi kisa

Strjene žvečilne gumije lahko očistite z mešanico na osnovi kisa. Ta zelo običajen gospodinjski izdelek učinkovito raztaplja žvečilni gumi in ga odstranjuje. Za pripravo mešanice potrebujete četrt skodelice belega kisa, skodelico vroče vode in pol skodelice sode bikarbone.

Sestavine dobro premešajte, dokler se soda bikarbona popolnoma ne raztopi, nato pa z mešanico prelijte obarvano mesto z žvečilnim gumijem. Pustite delovati nekaj minut, nato pa z lopatico odstranite žvečilni gumi. Odvečno tekočino lahko vpijete tudi s papirnato brisačo.

Če imate preprogo ali tkanino prekrito s strjenim žvečilnim gumijem, lahko uporabite tudi to mešanico na osnovi kisa. Nežno drgnite površino, da odstranite žvečilni gumi, nato pa jo sperite s čisto vodo. Ko bosta preproga ali tkanina čista in suha, bosta kot nova.

Tukaj je seznam predmetov, ki jih boste potrebovali za to čiščenje:

  • Beli kis
  • Vroča voda
  • sodo bikarbono
  • lopatico
  • Papirnata brisača

Poskusite metodo z izopropil alkoholom

Izopropil alkohol je odličen izdelek za odstranjevanje zlepljenega žvečilnega gumija. Priporočljivo je, da na krpo nalijete malo alkohola in jo nežno obrišete po žvečilnem gumiju, dokler se dobro ne vpije. Nato pustite alkohol delovati nekaj minut.

Ko se žvečilni gumi dovolj strdi, ga je mogoče zlahka odstraniti. Za odstranjevanje težje odstranljivih ostankov žvečilnega gumija lahko uporabite tudi zobno ščetko. Vendar bodite previdni, saj je izopropil alkohol zelo vnetljiv, zato delajte v dobro prezračevanem prostoru in se izogibajte virom ognja.

Tradicionalne metode odstranjevanja madežev žvečilnih gumijev so včasih zapletene ali neučinkovite. Na srečo obstajajo preproste in učinkovite rešitve, ki temeljijo na izdelkih, ki jih običajno najdemo v naših domovih.

Zgornji trije domači nasveti za odstranjevanje madežev žvečilnega gumija so preprosti za izvajanje in lahko pomagajo obnoviti čisto površino brez madežev.

Related post

Zdaj ste registrirani!

Prejemanje kvizov po e-pošti

S potrditvijo tega polja se strinjam s prejemanjem novic s strani lava.si ter sem prebral in sprejel politiko zasebnosti tega spletnega mesta.

Vaš e-poštni naslov uporabljamo samo za pošiljanje naših novic, informacij o dejavnostih lava in ponudb naših partnerjev. Vedno lahko uporabite povezavo za odjavo, ki je vključena v glasilu.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.