Domov » Novice » 4 nasveti za odpravo vseh neprijetnih vonjav iz hladilnika!

4 nasveti za odpravo vseh neprijetnih vonjav iz hladilnika!

Znebite se neprijetnih vonjav v hladilniku s temi 4 preprostimi in poceni domačimi nasveti! Praktični in učinkoviti nasveti za zdrav in svež hladilnik.

Vas še vedno motijo neprijetni vonji vašega hladilnika? Ne izgubljajte več časa in vzemite stvari v svoje roke.

Pripravili smo pet domačih nasvetov za odpravo neprijetnih vonjav iz hladilnika. Odkrili boste preproste in učinkovite rešitve, s katerimi bo vaš hladilnik v hipu spet čudovito dišal.

Uporabite sodo bikarbono

Soda bikarbona je zelo vsestranski naravni izdelek, ki ga lahko uporabite za čiščenje, dezodoriranje in konzerviranje različnih stvari. Je poceni in lahko dostopna, zato je ena od najboljših rešitev za ohranjanje čistoče v vašem domu in odpravljanje neprijetnih vonjav.

Sodo bikarbono lahko uporabite za čiščenje kopalnice, pečice in tal, zelo učinkovito pa absorbira tudi vonjave v hladilniku.

To storite tako, da malo posujete na krožnik ali skledo in jo postavite v hladilnik. Pustite ga tam nekaj ur ali dokler vonj ne izgine.

Soda bikarbona je odlična tudi za shranjevanje hrane. Z njo lahko potresete sveže sadje in zelenjavo, da preprečite nastanek plesni.

Majhno količino lahko dodate tudi v vodo, ki jo uporabljate za izpiranje zelenjave, preden jo shranite.

Tako bo hrana dlje časa ostala sveža in se bo podaljšal njen rok trajanja.

Redno čiščenje hladilnika

Redno čiščenje hladilnika je bistvenega pomena za ohranjanje kakovosti in svežine živil. Temeljito čiščenje lahko opravite enkrat na mesec s sodo bikarbono.

To storite tako, da odstranite vso hrano in police ter jih operete z vročo vodo in sodo bikarbono. Ko so police spet na svojem mestu, notranjost hladilnika očistite s krpo, namočeno v raztopino vode in malo sode bikarbone.

Ne pozabite raztopino temeljito sprati, da se izognete grenkemu okusu hrane. Na koncu preverite, ali so vsi deli pravilno nameščeni, in živila postavite nazaj na svoje mesto.

Pravilno shranjevanje živil

Živila je treba pravilno shranjevati, da ostanejo dlje časa sveža in da se prepreči kontaminacija z bakterijami in plesnimi. Za shranjevanje živil lahko uporabite več tehnik:

  • hlajenje ali zamrzovanje
  • fermentacija
  • soljenje
  • ožemanje ali sušenje
  • dimljenje
  • kis ali sladkorni sirup

Te metode ohranjajo hranilno vrednost in okus živil ter jih ohranjajo čim dlje sveža. Pomembno je tudi, da živila pravilno shranjujete v skladu s priporočili proizvajalca.

Predelana živila je treba hraniti v nepredušni posodi, surova živila pa v plastični vrečki v hladilniku.

Uporabljajte naravne izdelke za dezodoriranje

Pri čiščenju in odstranjevanju neprijetnih vonjav iz hladilnika lahko uporabite naravne izdelke. Domača sredstva so lahko zelo učinkovita pri odstranjevanju močnih vonjav in osvežitvi.

V hladilnik lahko preprosto postavite posodo s sodo bikarbono, ki bo absorbirala večino slabih vonjav. Poleg tega lahko nanjo položite nekaj koščkov oglja, ki zelo učinkovito absorbira neprijetne vonjave.

Za dokončanje absorpcijskega delovanja lahko položite lovorjeve liste, timijan ali rožmarin, ki bodo vašemu hladilniku dali prijeten vonj. Kot naravno sredstvo za beljenje in odišavljanje lahko uporabite tudi beli kis, limonin sok ali mleto kavo.

Neprijetne vonjave v hladilniku so lahko zelo neprijetne in se sčasoma naberejo. Na srečo obstajajo preprosti in učinkoviti načini za odpravo teh neprijetnih vonjav. Z upoštevanjem 4 zgoraj omenjenih domačih nasvetov lahko zlahka poskrbite za svežino in čistočo hladilnika.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.