Domov » Živali » 5 odličnih nasvetov za spodbujanje apetita, ko vaša mačka ne jé

5 odličnih nasvetov za spodbujanje apetita, ko vaša mačka ne jé

Hrana je temelj dobrega počutja vaše mačke. naši hišni ljubljenčkiVes čas moramo skrbeti zanje, pri mačkah pa še posebej v visoki starosti. Zakaj še posebej v visoki starosti? Zaradi bolezni, kot je hipertiroidizem, so pogosto vitki, motnje srca, ledvic ali prebavil.

Tudi zaradi starosti, živali “so bolj nagnjeni k dehidraciji, ker je uravnavanje vodnega ravnovesja v njihovem telesu pogosto moteno in morajo vedno Vedno morajo imeti na voljo svežo vodo.

Kako povečati mačji apetit?

Starejše mačke lahko imajo tudi zmanjšano sposobnost zaznavanja okusa in vonja hrane.To lahko povzroči pomanjkanje apetita, zato je treba vedno poiskati nasvet veterinarja.

5 nasvetov za spodbujanje apetita vaše mačke :

1. Pogosto ji ponudite majhne obroke hrane in izberite miren del hiše, da mačke ne bosta motila hrup in hrup.

2. Če sedite z mačko, se z njo pogovarjate in jo božate, lahko tudi povečate njen apetit.

3. Če skledo za hrano na škatli dvignete, lahko mački z artritisom vratu omogočite udobnejši položaj za prehranjevanje.

Vir.

4. Hrano postrezite pri sobni temperaturi ali jo poskusite segreti, saj se tako poveča njen okus.

5. Druga metoda, ki jo lahko preizkusite, je “eksperimentiranje in preizkušanje konsistence hrane”.Nekatere starejše mačke imajo raje mehko hrano kot suhe granule.

Pri starih in bolnih živalih je pomembno omeniti. da obstajajo posebni režimi, ki omogočajo zdravljenje ali lajšanje posledic določene bolezni. To so nutraceutiki, ki so najboljši zavezniki veterinarjev pri predpisovanju ustrezne prehrane za bolno žival.

Čeprav je res, da večina lastnikov težko sprejeti, da je njihov zvesti spremljevalec prešel v naslednje življenjsko obdobje. in da so se zato njegove potrebe spremenile, morajo verjeti, da je to dosegel zaradi njihove oskrbe.

Če želite prebrati več podobnih člankov, vam priporočamo, da obiščete našo kategorijo Živali.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.