Domov » Novice » Ali znate rešiti to zelo zapleteno uganko?

Ali znate rešiti to zelo zapleteno uganko?

To uganko je uspelo rešiti le redkim. Želite poskusiti?

Ne pozabite si odpočiti od vsakodnevne rutine in stresa, ki ga ta prinaša. Da bi se lažje sprostili in oddahnili, smo vam pripravili prav posebno in hudomušno uganko. Upamo, da vam bo omogočila majhno razvedrilo. To vam bo vzelo le nekaj minut, vendar minut, ki vam bodo pomagale povrniti nekaj energije. Zato dihajte in se osredotočite, saj je čas, da začnete s testom.

Kako opravim ta test IQ?

Pri tej uganki vam bomo predstavili sliko, na kateri bo pet živali: čebela, mačka, pes, golob in krava. Pod vsako od njih bo številka: 4, 4, 4, 4, 3 in številka, ki jo boste morali poiskati. Vaša naloga je, da poiščete razloge za zaporedje številk in tako najdete manjkajočo številko pod kravo. Poskusite uporabiti svojo logiko, pa tudi ustvarjalnost. Veliko sreče!

©Lava.si

Kakšen smisel ima opravljanje takšnega testa?

Poleg tega, da so zabavne, so lahko te vrste uganke tudi zelo uporabne. S poskusom reševanja tovrstnih ugank se boste namreč sprostili in zmanjšali raven stresa. Poleg tega so uganke zelo dobre za možgane, saj vam omogočajo, da jih vadite in tako močno omejite tveganje za demenco, hkrati pa se borite proti boleznim, povezanim z izgubo spomina. Končno vam bo ta test omogočil, da izboljšate svojo intelektualno zmogljivost, ne da bi se pri tem utrudili ali pritiskali nase.

Zdaj je čas za pravilen odgovor

Krava je bila številka 3! Čestitamo tistim, ki jim je uspelo najti pravi odgovor. Tistim, ki vam ni uspelo najti pravega odgovora, pa bomo vse pojasnili. Ta uganka je res hudomušna, zato je še bolj zabavna. Vse, kar ste morali storiti, je bilo, da ste razmišljali o zvoku, ki ga je izdala vsaka žival. Številka vsake živali je ustrezala številu črk v njenem zvoku. Pes na primer pri lajanju izreče “woof”, kar so 4 črke, zato je njegova številka. Za lažjo predstavo je tu rešitev v slikah.

©Lava.si

Če se vam je ta test zdel smešen, vas vabimo, da ga delite v svojih družabnih omrežjih, da ga bodo lahko preizkusili tudi drugi.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.