Domov » Novice » Čas je, da dokažete, da ste matematični zanesenjak. Poskusite rešiti to matematično uganko!

Čas je, da dokažete, da ste matematični zanesenjak. Poskusite rešiti to matematično uganko!

Ali vam je všeč izzivi ? Ali to velja tudi za številke? Če je tako, potem ta uganka je za vas. Danes vam predlagamo, da pridete do konca ta izziv za zabavo, pa tudi za preizkus svojih sposobnosti. Zdaj je čas, da začnete, zabavajte se.

Kaj je ta matematični izziv?

Pri tem izzivu vam bomo predstavili sliko, ki bo vsebovala piramida iz številk. Od spodaj navzgor se začne prva vrstica s štirimi rdečimi pravokotniki, od katerih vsak vsebuje številke. Sledijo trije rjavi pravokotniki, spet s številkami, nato dva zelena pravokotnika, vsak s številko v notranjosti. Na samem vrhu piramide je modri pravokotnik.

Lava.si

Na vas je, da poiščete številko, ki bi morala biti prikazana na njem. Razumeli boste : V ozadju tega izziva je določena logika, vaša naloga pa je, da ugotovite, kakšna je ta logika.

Kakšen je smisel matematičnega izziva?

Pomembno je vedeti, da so matematični izzivi odlični za spodbujanje možganovu. Ne le, da vas motivirajo, da greste do konca in ne obupate, kar je zelo dobro za vztrajnost in potrpežljivost, temveč delujejo tudi kot vadba in trening.

Matematični izzivi v obliki iger vam namreč omogočajo, da vadite svoje možgane, ne da bi jih obremenjevali. Zato boste s poskušanjem opraviti matematični izziv razvijali svojo logiko in analitične sposobnosti.

Ste našli odgovor? Čas je, da podate rešitev.

Zadnja številka v piramidi je bila 2.349 ! Čestitamo vsem, ki ste jo našli. Matematika in ti se dobro ujemata.

Tistim, ki ste imeli težave s to uganko, bomo vse pojasnili. Ker je šlo za matematični izziv, je bilo očitno, da so bili v reševanje vključeni izračuni. Morda ste opazili, da pri seštevanju števil v parih rezultat nikoli ni bil zgoraj prikazano število?

Lava.si

Najpomembneje je bilo vztrajati, saj bi morali, če bi vztrajali, ugotoviti, da ima vsak dodatek skupno točko. Če si želite ogledati zgornje število, morali ste sešteti 22vsakemu dodatku. Tako je bilo dobljeno zadnje število piramide, je bilo treba sešteti števila trikotnikov in dodati 22. Sedaj je rešitev na sliki.

Upamo, da ste uživali v tem izzivu. Če je bilo, vas vabimo, da ga delite s svojimi prijatelji prek družabnih omrežij.

Related post

Zdaj ste registrirani!

Prejemanje kvizov po e-pošti

S potrditvijo tega polja se strinjam s prejemanjem novic s strani lava.si ter sem prebral in sprejel politiko zasebnosti tega spletnega mesta.

Vaš e-poštni naslov uporabljamo samo za pošiljanje naših novic, informacij o dejavnostih lava in ponudb naših partnerjev. Vedno lahko uporabite povezavo za odjavo, ki je vključena v glasilu.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.