Domov » Novice » Domači nasvet: ugotovite, zakaj kozarci v pomivalnem stroju postanejo beli

Domači nasvet: ugotovite, zakaj kozarci v pomivalnem stroju postanejo beli

Pomivalni stroji so odlični za čiščenje posode, vendar lahko včasih povzročijo, da vaša očala postanejo bela. Odkrijte naše nasvete, kako se izogniti tej težavi in si zagotoviti sijoča očala vsakič, ko jih operete!

Če ste opazili, da so vaša očala po ciklu pomivanja v pomivalnem stroju postala motna ali pobledela, niste edini. To je lahko neprijetno, vendar obstajajo preprosti načini, da se temu izognete in ohranite očala svetla in čista.

V tem članku bomo pojasnili, zakaj vaša očala v pomivalnem stroju postanejo bela in kaj lahko storite, da se izognete tej težavi.

Možni vzroki za beljenje steklene posode v pomivalnem stroju

Beljenje stekla v pomivalnem stroju je pogosta težava. Vzrok je lahko nabiranje mineralnih ostankov, apna ali mila na površini stekla. Ti materiali lahko preprečijo pravilno odtekanje vode in povzročijo madeže na stekleni posodi.

Poleg tega lahko madeži nastanejo tudi, če pomivalni stroj napolnite s preveč čistilnimi sredstvi. Voda je lahko tudi prevroča in povzroči beljenje kozarcev. Visoke temperature namreč lahko povzročijo “penjenje”, ki na površini stekla ustvari zaščitno plast, kar povzroči beljenje.

Kako preprečiti beljenje stekla v pomivalnem stroju

Beljenje stekla v pomivalnem stroju lahko preprečite z upoštevanjem nekaj preprostih pravil. Najprej je pomembno, da uporabljate samo izdelke, ki so primerni za pomivalne stroje. Nekateri običajni gospodinjski izdelki so premočni in lahko povzročijo beljenje steklene posode.

Poleg tega morajo biti dobro razporejeni v stojalu. Stekla morajo biti postavljena navzdol in ne smejo biti v stiku z jedilnim priborom ali drugimi pripomočki. Košare lahko tudi prilagodite, da se prilegajo velikosti predmeta in da se ne dotikajo. Na koncu je pomembno, da pred vsakim pranjem opravite hladno izpiranje, saj boste tako odstranili vse ostanke, ki bi lahko poškodovali kozarce.

Katere izdelke in metode čiščenja je treba uporabljati za preprečevanje beljenja stekla?

Obstaja več izdelkov in metod, ki jih lahko uporabite za preprečevanje beljenja steklenih izdelkov, ko jih pomivate v pomivalnem stroju. Da bi zmanjšali tveganje beljenja, je priporočljivo uporabljati izdelke, ki so posebej zasnovani za čiščenje kozarcev.

Ti izdelki vsebujejo čistilna sredstva, ki niso abrazivna in ne opraskajo stekla. Poleg tega lahko k zmanjšanju tveganja pripomore tudi uporaba programa za pomivanje pri nizki temperaturi.

Da bi preprečili beljenje stekla, lahko poskusite tudi z nekaterimi ročnimi metodami čiščenja. Z mehko vlažno krpo ali blazinico iz mikrovlaken z malo milnice lahko učinkovito odstranite sledi madežev in umazanije.

Pomembno je, da kozarce po čiščenju dobro sperete in nikoli ne uporabite abrazivnih ali jedkih kemikalij.

Da bi preprečili beljenje očal, jih je priporočljivo prati ločeno od drugih predmetov in uporabljati običajen program namesto intenzivnega. V cikel pranja lahko dodate tudi mehčalec, da preprečite beljenje stekla.

  • Izdelki, posebej zasnovani za čiščenje steklenih posod
  • Program za pranje pri nizki temperaturi
  • Ročni postopki, na primer z mehko vlažno krpo ali krpo iz mikrovlaken z malo milnice
  • Ne uporabljajte abrazivnih ali jedkih kemikalij
  • Umivajte ločeno od drugih predmetov
  • Uporabite običajen program
  • Dodajte mehčalno sredstvo

Kako obnoviti stekla, ki so v pomivalnem stroju postala bela

Zelo neprijetno je ugotoviti, da so vaša očala po ciklu pomivanja v pomivalnem stroju postala dolgočasna in bela. Čeprav je to lahko razočaranje, obstajajo načini, kako očala obnoviti in jih spremeniti v uporabne predmete.

Prvi korak je, da ugotovite vzrok te težave in sprejmete ukrepe za njeno preprečevanje v prihodnosti. Ko to storite, lahko preidete k naslednjim korakom za obnovo stekel.

Za odstranitev beljenja stekel lahko poskusite z mešanico sode bikarbone in limoninega soka ali čistilom za stekla, ki je posebej zasnovano za odstranjevanje tovrstnih madežev. Z mehko, vlažno gobo nanesite sredstvo na robove očal in jih nekaj minut namočite v mešanico, nato pa jih temeljito sperite.

Če ta metoda ne pomaga, poskusite z agresivnejšo raztopino z zgoščeno tekočino za pomivanje posode ali belim kisom, ki steklu pomaga povrniti sijaj.

Robove očal lahko polirate tudi z mehko zobno ščetko, namočeno v izopropilni alkohol ali raztopino vroče vode in amoniaka.

Po uporabi obeh izdelkov očala temeljito sperite s čisto vodo, da odstranite vse sledi uporabljenega izdelka. Ko končate, jih temeljito osušite s čisto krpo ali papirnato brisačo. Vaši predmeti bodo zdaj pripravljeni za nadaljnjo uporabo brez beljenja.

Do beljenja steklene posode v pomivalnem stroju lahko pride iz več razlogov. Glavni je nabiranje vodnega kamna. Temu se lahko izognete tako, da kozarce pred vstavitvijo v pomivalni stroj sperete v vroči vodi in v cikel pomivanja dodate sol ali kis.

Nastavite lahko tudi ustrezno temperaturo cikla pomivanja in uporabite ustrezna čistilna sredstva, da zagotovite optimalno čiščenje. Z upoštevanjem teh nasvetov lahko preprečite, da bi vaša očala postala bela, in poskrbite, da bodo videti kot nova.

Related post

Zdaj ste registrirani!

Prejemanje kvizov po e-pošti

S potrditvijo tega polja se strinjam s prejemanjem novic s strani lava.si ter sem prebral in sprejel politiko zasebnosti tega spletnega mesta.

Vaš e-poštni naslov uporabljamo samo za pošiljanje naših novic, informacij o dejavnostih lava in ponudb naših partnerjev. Vedno lahko uporabite povezavo za odjavo, ki je vključena v glasilu.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.