Domov » Novice » Domači nasveti za preprečevanje neprijetnega vonja perila po pranju: 7 učinkovitih nasvetov

Domači nasveti za preprečevanje neprijetnega vonja perila po pranju: 7 učinkovitih nasvetov

Ko perete perilo, ne pričakujete, da bodo vaša oblačila na koncu imela neprijetne vonjave. Na žalost se to pogosto zgodi.

Da bi se temu izognili in uživali v svežem vonju perila, lahko doma uporabite številne preproste nasvete. V tem članku bomo z vami delili 7 učinkovitih nasvetov za preprečevanje neprijetnih vonjav perila po pranju.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Objava, ki jo je delil lidlslovenija (@lidlslovenija)

Izogibanje neprijetnim vonjavam perila: zakaj je to pomembno?

Zaradi kemikalij in slabih praks lahko perilo hitro začne smrdeti. Zato je preprečevanje neprijetnih vonjav zelo pomembno za čistočo in udobje vašega doma.

Slab vonj lahko izvira iz več virov: tkanine, bakterij, umazanih oblačil ali celo kemikalij, uporabljenih pri pranju. Zato je treba uporabljati ustrezne izdelke in naravne metode za zmanjšanje teh vonjav.

Izogibanje neprijetnim vonjavam v pralnici ima številne prednosti. Prvič, pomaga ohranjati zdravo okolje brez vonjav. Poleg tega izboljša življenjsko dobo oblačil in podaljša njihovo obstojnost. Izogibanje neprijetnim vonjavam pomaga ohranjati dobro higieno in zmanjšuje tveganje za alergije.

Pravi izdelki, ki jih lahko dodate pranju, da se izognete neprijetnim vonjavam

Obstajajo številni izdelki in možnosti, s katerimi lahko preprečite neprijetne vonjave. Prvi je uporaba posebnega mehčalca za tkanine, saj pomaga učinkoviteje odstraniti neprijetne vonjave. Razmislite lahko tudi o uporabi dezodorantnih robčkov, ki so na voljo na trgu in jih lahko položite med tkanino in boben pralnega stroja.

Drugi pogosti izdelki vključujejo soli za madeže, barvila in antibakterijske izdelke, ki so namenjeni odstranjevanju bakterij, ki povzročajo neprijeten vonj. Nekateri izdelki so namenjeni uporabi v kombinaciji z drugim izdelkom, kot so soli za odstranjevanje madežev in deodorantni robčki, drugi pa so namenjeni samostojni uporabi. Pomembno je, da izberete pravi izdelek za svojo vrsto perila in količino umazanije.

Naravne metode za zmanjšanje neprijetnih vonjav

Z naravnimi metodami lahko preprečite neprijetne vonjave perila. Prvi korak je pranje oblačil pri visokih temperaturah, da se odstranijo bakterije, ki povzročajo neprijeten vonj. Nato izberite blago pralno sredstvo in mehčalec tkanin, da oblačil ne preobremenite. Pralnici lahko dodate tudi naravne izdelke:

  • Beli kis: omogoča globinsko čiščenje ter odstranjevanje bakterij in slabih vonjav.
  • Soda bikarbona: znana po svojih vpojnih in antibakterijskih lastnostih.
  • Limonin sok: je odličen za svež in naraven vonj vašega perila.

V perilo lahko dodate tudi nekaj kapljic eteričnih olj, da bo imelo čudovit cvetlični vonj. Nato oblačila preprosto posušite na zraku ali v sušilnem stroju, odvisno od vrste tkanine. Ko je perilo suho, lahko uporabite vrečke z ogljem, ki absorbirajo neprijetne vonjave. Te vrečke lahko postavite v omaro, predale in omare, da bodo vaša oblačila dlje časa ostala sveža in dišeča.

Dodatni nasveti za ohranjanje svežine perila brez vonja

Na srečo obstajajo dodatni nasveti, ki lahko pomagajo ohraniti oblačila sveža in brez vonja. Če uporabljate sušilni stroj, je nujno redno čiščenje. Filtre za prah je treba očistiti po vsakem ciklu, da se prah ne bi nabiral in povzročal neprijetnih vonjav. Poleg tega je priporočljivo vsaj enkrat na leto očistiti tesnila bobna in vrat.

Eterična olja lahko dodate tudi vodi za izpiranje ali mehčalcu tkanin, da bo vaše perilo dobilo nežen vonj. Eterična olja imajo lahko tudi antibakterijske lastnosti, ki pomagajo odpraviti neprijetne vonjave. Če imate težave z vlago, je lahko uporaben tudi razvlaževalnik zraka, da bo vaše perilo ostalo suho in sveže.

Enostaven nasvet je, da oblačila preprosto razprostrete na pralno vrv, da se bodo pravilno in hitro posušila. Prav tako morate oblačila enkrat na teden obrniti, da preprečite nastanek neprijetnih vonjav.

Če povzamemo, obstaja vrsta domačih nasvetov za preprečevanje slabih vonjav perila po pranju. Z upoštevanjem teh preprostih in enostavnih nasvetov lahko uživate v sveže opranem perilu brez vonja. Zato ne čakajte več in začnite uporabljati te nasvete še danes!

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.