Domov » Novice » Domači triki: Kako do mehkih, puhastih brisač brez sušilnika?

Domači triki: Kako do mehkih, puhastih brisač brez sušilnika?

Z našimi nasveti se naučite, kako do mehkih, puhastih brisač doma brez uporabe sušilnega stroja. Ugotovite, kako pravilno oprati in posušiti brisače za najboljše rezultate.

Če želite mehke in puhaste brisače, brez uporabe sušilnega stroja, potem je ta članek za vas. Predstavili vam bomo nekaj domačih trikov, ki vam bodo pomagali do mehkih, puhastih brisač brez uporabe sušilnega stroja.

S temi triki lahko uživate v mehkih, puhastih brisačah, ne da bi morali zapraviti denar za sušilni stroj. Zato natančno preberite ta članek, če želite izvedeti, kako do mehkih in puhastih brisač brez sušilnika.

Razumejte postopek umivanja rok

Ročno pranje brisač je dokaj preprosto gospodinjsko opravilo in je lahko neprecenljivo za občutljive stvari. Pomembno je, da v celoti razumete, kako postopati, da boste dosegli optimalne rezultate. Če želite to narediti, morate najprej izbrati pravo vrsto detergenta, nato pa brisače temeljito izprati in ožeti.

Nazadnje je za mehke in puhaste brisače potrebna uporaba sušenja na zraku ali strojnega sušenja.

Pri ročnem pranju morate najprej uporabiti zadostno količino detergenta, posebej zasnovanega za brisače. Najbolje je, da izberete nežno, tkaninam prijazno formulo, ki ne vsebuje močnih kemikalij, ki lahko poškodujejo tkanino.

Ko je izdelek izbran, ga raztopite v vroči vodi in za nekaj minut namočite brisače ter jih po potrebi nežno zdrgnite.

Izberite pravo vrsto detergenta

Pri ročnem pranju brisač je zelo pomembna vrsta detergenta, ki ga uporabljate. Izberite detergent, ki je nežen in ne poškoduje vlaken brisač. Detergenti na osnovi mila so na splošno najboljši, saj zagotavljajo bogato peno in odstranjujejo madeže, ne da bi povzročali draženje.

Uporabite lahko tudi druge vrste detergentov, vendar pazite, da izberete tistega, ki je posebej zasnovan za ročno pranje. Prav tako nikoli ne kombinirajte različnih vrst čistil, saj lahko poškodujete brisače.

Pravilno ožemite brisače

Ko brisače perete ročno, je pomembno, da jih pravilno ožemate. Tako preprečijo, da bi smrdile in postale toge in trde. Pri ožemanju brisač morate upoštevati nekaj korakov:

  • Najprej popivnajte odvečno vodo s čisto brisačo.
  • Nato zvijte vlažno brisačo in jo stisnite med dlanmi.
  • Delajte po celotni površini brisače, da odstranite čim več vode.
  • Nazadnje obesite brisačo na vrv ali obešalnik, da se posuši na zraku.

Čeprav ta metoda zahteva nekaj več časa in truda, da se zagotovi dobro ožemanje brisač, so rezultat mehkejše in bolj puhaste brisače. Poleg tega pomaga podaljšati življenjsko dobo brisač.

Sušenje na zraku za mehke, puhaste brisače

Sušenje na zraku je preprost in naraven način, da naredite svoje brisače mehke in puhaste. Čeprav ni nujno, da potrebujete sušilni stroj ali vrv za perilo, morate upoštevati nekaj previdnostnih ukrepov, da bodo vaše brisače po sušenju suhe in mehke.

Pomembno je, da so brisače pred sušenjem dobro ožete, saj dlje ko ostanejo vlažne, težje jih je popolnoma posušiti. Ko so ožeti, jih dobro položite na ravno površino, čim dlje od virov toplote. Pazite tudi, da na brisače ne pride neposredna sončna svetloba, saj bo to pospešilo bledenje in propadanje tkanine.

Ko najdete lokacijo, ki bo vašim brisačam zagotavljala dobro prezračevanje in omejeno sončno svetlobo, bi morale biti brisače popolnoma suhe in mehke v samo nekaj urah.

Če upoštevate te domače trike, boste dobili mehke, puhaste brisače, ne da bi morali uporabljati sušilni stroj. Pomembno je, da jih dobro operete in uporabite mehčalec, da ostanejo mehki. Na koncu ročno odstranite odvečno vodo s pomočjo ožemalnika in jih razporedite po palici za oblačila. Vaše brisače bodo nato pripravljene za uporabo in ne bodo potrebovale novega likanja!

Related post

Zdaj ste registrirani!

Prejemanje kvizov po e-pošti

S potrditvijo tega polja se strinjam s prejemanjem novic s strani lava.si ter sem prebral in sprejel politiko zasebnosti tega spletnega mesta.

Vaš e-poštni naslov uporabljamo samo za pošiljanje naših novic, informacij o dejavnostih lava in ponudb naših partnerjev. Vedno lahko uporabite povezavo za odjavo, ki je vključena v glasilu.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.