Domov » Novice » Igra o razlikah: Ali bi lahko v 10 sekundah našli 5 razlik med tema dvema slikama?

Igra o razlikah: Ali bi lahko v 10 sekundah našli 5 razlik med tema dvema slikama?

S tem testom si zagotovite zdravje vida.

S to vajo boste po eni strani preizkusili svoje vidne sposobnosti, po drugi strani pa boste oči usposobili za boljšo koncentracijo na majhne podrobnosti. Najprej poskusite čim hitreje najti vse razlike, nato pa, če vam to ne uspe v 10 sekundah, poskusite znova z enim očesom zaprtim. Ta vaja vam bo pomagala, da boste bolj pozorni na podrobnosti.

Kako opraviti test?

Pri tem testu, ki je zelo podoben igri, boste dobili dve skoraj enaki sliki. Da bi dokazali, da ste zelo dober opazovalec, morate čim hitreje najti razlike med obema slikama. Uspeh v 10 sekundah pomeni, da spadate med 2 % uporabnikov interneta, ki so odlični opazovalci. Vendar pa že prepoznavanje vseh razlik v testu dokazuje, da ste dober opazovalec, saj so te precej subtilne in jih je težko najti. Zato ni sramota, če vam v 10 sekundah ne uspe pravilno ugotoviti razlike. To, da si vzamete čas, da opravite ta test, kaže na vašo sposobnost koncentracije. Pomembno se je zavedati, da ima vsaka oseba svoje lastnosti. Nekateri so dovolj hitri, da so odlični opazovalci, drugi pa so dovolj ustvarjalni, da najdejo različne načine za dokončanje testa. Poleg tega vam bo ta vaja dala predstavo o stanju vaših oči: test lahko opravijo le zdrave oči.

©Lava.si

Test IQ: kje so razlike?

Res je, da je ta test precej težaven, razlike pa so zelo subtilne. Zato morate biti odličen opazovalec ter imeti potrpežljivost in koncentracijo, da ga uspešno opravite. Med slikama je skupno 5 razlik.

©Lava.si
  • Prvič, odsev na učiteljičinih laseh je na obeh slikah drugačen.
  • Drugič, dokument na tabli je na obeh slikah različen.
  • Tretjič, barva žepa fantove torbe je različna.
  • Četrtič, velikost rastline se od slike do slike nekoliko razlikuje.
  • Petič, materin čevelj na obeh slikah ni enak.

Če vam je bil ta test všeč, ga delite s prijatelji!

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.