Domov » Novice » Igra o razlikah: Ali lahko v 15 sekundah najdete 3 razlike med tema dvema ilustracijama? Izziv za bolj pozorne

Igra o razlikah: Ali lahko v 15 sekundah najdete 3 razlike med tema dvema ilustracijama? Izziv za bolj pozorne

Za rešitev te uganke je poleg visokega inteligenčnega količnika potreben tudi odličen vid.

S preprostim spletnim testom lahko izboljšate svojo koncentracijo in vidne sposobnosti. Prav to velja za igro, ki vam jo bomo predstavili danes. Pripravite se, da boste izvedeli, kako pametni ste in kako hitre so vaše oči. V nadaljevanju si preberite pravila igre.

Zakaj opraviti ta (vizualni) test IQ?

Test IQ je pogosto kombiniran z vizualnim izzivom. Cilj je ugotoviti, kako dobre so vaše oči in kako inteligentni ste. Uporabnike interneta na splošno privlačijo te vrste iger, saj so običajno dostopne velikemu številu ljudi. V večini primerov jih 95 % ne uspe v prvem poskusu, vendar se spopadejo z različnimi ugankami, ki se pojavijo. Iščete takšen izziv?

Kako opravite ta vizualni test?

Najprej natančno preberite naslov. Cilj je prepoznati tri razlike, ki so prisotne na podobi voznika tovornjaka. Za iskanje razlik imate na voljo le 15 sekund. V tem kratkem času bosta na preizkušnji vaš čut za opazovanje in hitrost vaših možganov. Bodite osredotočeni in imejte ostre oči. Priporočljivo je celo, da se odpravite v miren prostor, da se izognete motečim dejavnikom, ki bi vas lahko motili.

© Lava

Poišči 3 razlike na sliki voznika tovornjaka

Obe sliki sta tukaj predstavljeni skupaj. Tako bo vaše iskanje veliko lažje, saj vas ne bo mikalo, da bi iskali drugje. Skenirajte prvo sliko, ki ni napačna, in si zapomnite značilnosti, barve in zlasti elemente na sliki, kot so tovornjak, voznik in njegova oblačila – vse podrobnosti so pomembne. S temi podatki bi morali imeti bolj ali manj jasno predstavo o razlikah. Ne pozabite, da imate le 15 sekund časa, da jih prepoznate.

Odgovor: 3 razlike na fotografiji

Če ste bili med igro pozorni in zbrani, lahko igro opravite z odliko. V igri je bilo treba videti podrobnosti na sliki. Razlike so bile v dolžini okna tovornjaka, bradi voznika tovornjaka in velikosti logotipa na njegovi jakni. Če ste vse to prepoznali v 15 sekundah, ste test vizualnega IQ opravili z odliko! Če vam to ni uspelo, poskusite znova z drugimi slikami iz testa IQ in se izboljšajte.

© Lava
mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.