Domov » Novice » Igra o razlikah: ali lahko v 30 sekundah najdete 3 razlike med tema dvema slikama?

Igra o razlikah: ali lahko v 30 sekundah najdete 3 razlike med tema dvema slikama?

Želite preveriti, ali so vaše vizualne sposobnosti še vedno odlične? Opravite ta test in to ugotovite!

Današnji test je vizualna vaja. Vključuje zobno vilo in zobno vilo. Imamo majhno zgodbico, ki je o zobeh ne pozna veliko ljudi. Ali ste vedeli, da imajo komarji 47 zob, polži pa 25 zob? Dejstvo, ki ni dobro znano in se zdi noro za majhne žuželke. V današnji vaji vam ne bo treba šteti števila zob, temveč razlike med dvema slikama, ki sta vam predstavljeni.

Preizkusite svoje vidno zaznavanje tako, da poiščete razlike med tema dvema slikama

Ta izziv bo preizkusil vašo sposobnost razlikovanja podrobnosti. Vzemite si čas in si pozorno oglejte obe sliki drugo ob drugi ter poiščite vse razlike, tudi subtilne. Bodite pozorni in se osredotočite, da boste uspešno opravili ta preizkus.

©Lava.si

Preden začnete igro, ne pozabite, da imate za iskanje treh razlik na voljo 30 sekund in ne več. Čeprav so te slike na prvi pogled videti enake, bodo razlike lahko opazile le najbolj pozorne oči. Ta preizkus je enostaven in ga lahko opravite z družino in prijatelji.

Če želite najti podrobnosti, lahko sliko povečate ali povečate, saj bo to lažje. Razlike so namreč lahko majhne in je povečava potrebna. Za iskanje napak lahko uporabite tudi vsa sredstva, ki so vam na voljo, tudi povečevalno steklo. Sedaj, ko ste seznanjeni z vsemi nasveti, zaženite časovnik.

Razlike, ki ste jih morali ugotoviti

Ta preizkus morda ni bil tako enostaven v času, ki je bil na voljo, vendar menimo, da vam je uspelo. Če menite, da ste odkrili vse razlike, preverite rezultate v nadaljevanju, da to potrdite. Če vam ni uspelo, si vzemite čas in preverite, kaj ste spregledali. Ne obupajte, saj se to lahko zgodi vsakomur.

Rešitev

Nekatere razlike so bile vidne takoj, druge pa so bile bolj diskretne. Toda z ostrim očesom jih je mogoče zlahka opaziti, tukaj je rešitev v slikah:

©Lava.si

Prva podrobnost so bili zobje. Oglejte si jih od blizu: na drugi sliki niso vidni.

Druga podrobnost je bila roka, ki na drugi sliki ni enaka. Podrobnosti prstov so se zabrisale.

Nazadnje bi vam lahko v oči skočil tudi rep. Barva na drugi sliki ni enaka.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.