Domov » Novice » Igra o razlikah: ste dovolj pametni, da v 5 sekundah najdete 3 razlike med tema dvema slikama?

Igra o razlikah: ste dovolj pametni, da v 5 sekundah najdete 3 razlike med tema dvema slikama?

Za uspešno opravljen test IQ moraš biti zelo pameten. Ali menite, da ste mu kos?

Če imate radi izzive in želite preizkusiti svoje sposobnosti, je ta test pravi za vas. S tem testom, ki ga predlagamo, boste lahko ocenili svoj inteligenčni kvocient. Naš cilj je, da vam pomagamo, da se za nekaj minut odmaknete od vsakdanje rutine. Čas je, da začnete. Upamo, da ste pripravljeni.

Kaj vsebuje ta test?

Pri tem testu vam bomo predstavili dve sliki, ki sta na prvi pogled videti kot dve kapljici vode. Na teh slikah boste videli moškega, ki je zelo srečen zaradi velike količine denarja, ki ga ima pred seboj. Spremlja ga enako srečna ženska. Vendar pa obstaja nekaj podrobnosti, zaradi katerih ti dve sliki nista povsem enaki. Vaš cilj je poiskati te razlike. Da bi bila naloga težja in da bi dokazali, da ste res inteligentni, vam je določen časovni rok. Za iskanje razlik imate na voljo le 5 sekund. Pri tem morate biti zelo natančni.

©Lava.si

Kakšen je smisel testiranja?

Test, ki ga predlagamo danes, je hkrati igra in vaja. Najprej vam tovrstni test omogoča, da se sprostite in zabavate, kar je zelo pomembno za vaše duševno zdravje. Odmor med dnevom namreč lahko zmanjša stres in omeji tveganje za bolezni, povezane z izgubo spomina. Drugič, takšni testi spodbujajo možgane in izboljšujejo intelektualne sposobnosti.

Pet sekund se je izteklo. Ste našli razlike?

Čestitamo tistim, ki jim je v določenem času uspelo najti razlike med slikama. Pokazali ste impresivno natančnost.

Tisti, ki žal niste našli razlik, ne skrbite, saj vam bomo podali rešitev. Da bi uspešno opravili ta preizkus, je bilo pomembno, da ste ostali osredotočeni in uporabili svoje vizualne sposobnosti, tukaj pa je rešitev v slikah.

©Lava.si

Upamo, da vam je bil ta test všeč. Če vam je bil všeč, ga delite v svojih družabnih omrežjih.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.