Domov » Novice » Igra razlik: med tema dvema ilustracijama se skrivajo 3 razlike. Na tebi je, da jih najdeš!

Igra razlik: med tema dvema ilustracijama se skrivajo 3 razlike. Na tebi je, da jih najdeš!

Ta vizualni test je namenjen vsem!

Vsebina

V današnjem preizkusu sta se dve sliki skunka razlikovali trikrat. Ali ste vedeli, da ta žival razprši svoje smrdeče izločke, da bi se zaščitila? Da, to je naravni obrambni mehanizem, ki lahko doseže več kot 5 metrov. Če se želite izogniti škropljenju, se tej zveri ne smete približati in je nikakor ne smete vznemirjati. Prepustimo se igri in poiščimo razlike, ki se skrivajo na tej sliki.

©lava.si

V tej zabavni igri poišči 3 razlike!

Ta igra je zasnovana posebej za otroke, saj želi spodbuditi njihov vizualni in kognitivni razvoj ter se ob tem zabavati. Otroci poleg učenja potrebujejo igre in prostočasne dejavnosti, da bi izboljšali svojo intelektualno zmogljivost.

Ta igra je zabaven izziv in dejavnost, ki jih lahko spodbudi k izboljšanju mišljenja, hkrati pa jih lahko nauči tudi pomembnih konceptov, kot sta vztrajnost ali potrpežljivost. Svetle barve in privlačne živali bodo pritegnile njihovo pozornost in jih spodbudile, da sprejmejo izziv. Z otrokom se lahko igrate tudi vi, da ga motivirate ali mu pomagate.

Kako najti razlike?

Iskanje razlik zahteva prakso in metodo. Otroku lahko daste naslednje nasvete, ki mu bodo pomagali hitreje najti razlike. Otroku povejte, naj si za začetek pozorno in podrobno ogleda slike in naj vidi širšo sliko. Spodbudite ga, naj si ogleda vsak del slike in zapiše razlike, ki jih vidi. Najboljša tehnika je pregledovanje slike od desne proti levi in od zgoraj navzdol. Da bi otroka motivirali, ga lahko prosite, naj pokaže na razlike in jih glasno poimenuje. Če ima otrok težave pri iskanju razlik, mu brez oklevanja ponudite namige ali predloge, vendar ga čim bolj pustite, da jih najde sam. Na koncu ne pozabite otroka nagraditi, če mu pri igri uspe. To ga bo naslednjič motiviralo.

Rešitev

Če vam je uspelo najti vse razlike med slikami, vam čestitamo! To kaže, da imaš odlične sposobnosti opazovanja. Če imate še vedno težave pri iskanju vseh razlik, ne skrbite, rešitev vam bomo podali na spodnji sliki.

©lava.si

Razlike, ki jih je bilo treba odkriti, so bile :

  1. Skunkov vrat, ki je na prvi sliki črn.
  2. Rumeni cvet na desni strani nima črne sredine.
  3. Cvet na levi je za razliko od zgornjega popolnoma bel.

Related post

Zdaj ste registrirani!

Prejemanje kvizov po e-pošti

S potrditvijo tega polja se strinjam s prejemanjem novic s strani lava.si ter sem prebral in sprejel politiko zasebnosti tega spletnega mesta.

Vaš e-poštni naslov uporabljamo samo za pošiljanje naših novic, informacij o dejavnostih lava in ponudb naših partnerjev. Vedno lahko uporabite povezavo za odjavo, ki je vključena v glasilu.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.