Domov » Novice » IQ test: Ali lahko premakneš 3 vžigalice, da sobo spraviš v hišo, ne da bi jo premaknil?

IQ test: Ali lahko premakneš 3 vžigalice, da sobo spraviš v hišo, ne da bi jo premaknil?

To je zelo zapleten izziv, ki zahteva dobro raven inteligence.

Namen testa IQ je izmeriti raven vaše inteligence in vas hkrati zabavati. To je način spodbujanja kognitivnih in analitičnih sposobnosti, da ugotovite njihovo raven, pa tudi, da jih izboljšate.

V primeru tega miselnega izziva bo njegov uspeh odvisen le od vašega logičnega razmišljanja. To je glavna kakovost, ki je potrebna za uspešno opravljen preizkus. Bodite pozorni, saj gre za težek test, ki ga ne smete jemati zlahka.

Načelo testa IQ: kaj morate storiti

V tem novem testu si oglejte zgornjo sestavljanko. Na voljo je 5 vžigalic, ki tvorijo obliko hišice. Poleg te figure je kovanec.

Denar morate vgraditi v hišo, ne da bi ga premaknili. V ta namen lahko na sliki premaknete le 3 zadetke.

© Lava

To je zelo zapleten izziv, ki zahteva dobro raven inteligence. Zato tudi ne določamo časovnih omejitev. Vendar čim manj časa boste porabili za ta test, tem bolj natančna bo vaša inteligenca. Zavedajte se, da se boste morali močno osredotočiti, da boste našli rešitev.

Poskusite očistiti misli in se osredotočiti na svoje misli. Ne dovolite, da bi vas razpršili različni viri motenj. Najbolje je, če sedite v mirnem kotičku, kjer vas nihče ali nič ne moti. To vam bo omogočilo jasnejše in bolj koherentno razmišljanje.

Odgovor na test IQ

Ali vam je na koncu uspelo postaviti sobo v hišo tako, da ste premaknili le 3 vžigalice? Če je tako, ste genij, še posebej, če vam je to vzelo zelo malo časa.

Po drugi strani pa se ne počutite slabo, če vam ne uspe najti rešitve tega izziva, čeprav ste zanj porabili več dni. Odgovorili vam bomo, da boste razumeli, zakaj vam ni uspelo.

Najprej morate premakniti vžigalico ob kovancu tako, da bo tvorila pravi kot z vžigalico zgoraj levo.

© Lava

Ali vidite sirko na skrajni desni strani slike, ki je v navpičnem položaju? Povežite jo s prvo prestavljeno palico in jo postavite vzporedno z ujemanjem na zgornji levi strani.

© Lava

Na koncu spretno zaprite hišo tako, da premaknete vodoravno palico na dnu slike, da se sreča z drugim premaknjenim ujemanjem.

© Lava

Bilo je vznemirljivo, kajne? Če vam je bil ta test všeč, ga delite in izzovite svoje družinske člane in prijatelje.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.