Domov » Novice » IQ test: Ali lahko uganete, kateri od teh avtomobilov se mora v 15 sekundah prvi umakniti?

IQ test: Ali lahko uganete, kateri od teh avtomobilov se mora v 15 sekundah prvi umakniti?

Izmerite svoj inteligenčni kvocient s tem logičnim testom!

Ste ljubitelj testov IQ? Všeč vam bo tisti, ki smo ga danes pripravili za vas. To je preizkus logike in hitrosti razmišljanja. Pripravite se, da pokažete svojo inteligenco! Ste pripravljeni? Hitro pojdite na naslednji odstavek in ugotovite, kakšen je vaš možganski izziv!

Vizualni test: “Kateri avto se mora prvi umakniti, da se izogne prometu?

Pri tem testu IQ se boste zabavali. Je tudi odličen način za preizkušanje logičnega razmišljanja in sposobnosti sklepanja. Za uspešno opravljanje tega vizualnega preizkusa morate biti sposobni razmišljati na lastne noge. Ali menite, da vam bo šlo dobro?

Na spodnji sliki vidite prometni zastoj. Zdi se, da nobeden od voznikov ni bil toleranten in da so zdaj vsi obtičali sredi križišča. Vaš izziv bo rešiti naslednji problem: kateri od teh avtomobilov naj se najprej umakne, da bo sprostil promet? Na voljo imate 15 sekund, da si ogledate sliko, razmislite in podate rešitev. Ne pozabite se osredotočiti, da bi iz sebe izvlekli najboljše.

© Lava

Vaših 15 sekund se začne zdaj!

IQ test: pravilen odgovor

Časovna omejitev je pritisk na vaše misli. Vendar je to učinkovit način za merjenje kognitivnih refleksov. Po preteku 15 sekund je čas, da preverite, ali ste odgovorili pravilno!

Če ste opravili test IQ, imate odličen občutek za logiko. Le najbolj spretni umi lahko sestavljanko rešijo v manj kot 15 sekundah brez kakršnih koli namigov ali zunanje pomoči. Če ste se veliko trudili in na koncu niste našli pravega odgovora, to pomeni, da morate začeti z manj zahtevnimi ugankami, da boste lahko trenirali svoje možgane.

V nadaljevanju razkrivamo odgovor na ta test IQ. Poskusite jo razumeti tako, da sledite logiki uganke.

Rešitev

Prvi avto, ki se premakne nazaj, je avto 3. Tako se lahko vozili 2 in 1 premakneta naprej, nato se premakneta vozili 4 in 5 in tako naprej, dokler vozilo 3 ne nadaljuje vožnje.

© Lava

Če ste uživali v reševanju te vizualne uganke, jo delite s prijatelji, družino in sodelavci. Ne oklevajte in delite ta IQ test s svojimi prijatelji, družino in sodelavci, da se bodo lahko tako kot vi zabavali ob ocenjevanju svojega IQ!

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.