Domov » Novice » IQ test: Ali lahko v 20 sekundah uganete manjkajočo številko v tej matematični uganki?

IQ test: Ali lahko v 20 sekundah uganete manjkajočo številko v tej matematični uganki?

S tem testom IQ boste dobili boljšo predstavo o svojih intelektualnih sposobnostih.

Če imate radi logične igre ter številke, enačbe in matematiko na splošno, je ta test IQ kot nalašč za vas. Preizkusite svoje sposobnosti in se zabavajte s to sestavljanko. Z dokončanjem tega izziva boste namreč postali genij, vaše analitične sposobnosti pa bodo navdušile vse okoli vas. Ne čakajte več in poskusite sprejeti izziv!

Kaj se od vas pričakuje

Za ta preizkus vam predstavljamo sliko, na kateri je več zaporedij številk. Vsaka številka bo uokvirjena in opremljena s puščico, ki kaže bodisi na naslednji mehurček bodisi na tistega poleg njega. V enem od teh mehurčkov pa je samo vprašalni znak. Upoštevajte, da številka sedem (7) nikakor ni napačna. Zato boste morali za uspeh ugotoviti, katera številka bi morala biti v tem mehurčku. Na vas je, da poskušate najti in razumeti logiko v tem zaporedju številk.

©Lava.si

Kakšen je smisel takšnega testa?

Uganke in uganke so predvsem odličen način za sprostitev in produktivnost hkrati. S tovrstnimi izzivi namreč lahko vadite možgane in izboljšate svoje intelektualne sposobnosti, sposobnosti opazovanja in analize ter smisel za logiko. Poleg tega se boste s tem preizkusom naučili bolje osredotočiti, biti pozorni na podrobnosti in vztrajati pri reševanju problema.

Kako rešiti to matematično uganko?

Ste pripravljeni? Tukaj je pravilen odgovor: dvanajst (12)! Čestitke tistim, ki vam je uspelo, zaslužite si naziv genija. Tisti, ki vam ni uspelo, ne skrbite, vse vam bomo razložili, rešitev pa boste našli tudi na spodnjih slikah.

©Lava.si

Najprej ste se morali izolirati, da vas med testiranjem ne bi nič motilo. Drugič, pomembno je bilo, da ste uporabili več metod in da vas na tej poti ni obupalo. Dejansko ste morali preizkusiti več pristopov, kot so deljenje, množenje, odštevanje ali seštevanje. Nato si je bilo treba skrbno ogledati vsako zaporedje števil.

S kombiniranjem teh pristopov bi ugotovili, da krogi tvorijo trikotnike tri po tri in da je število na sredini rezultat odštevanja števil okoli njega. Vendar pa ta logika ni delovala pri mehurčku, ki je vseboval številko sedem (7). Zato ste se morali osredotočiti na to podrobnost. Nazadnje, če ste sliko natančno analizirali, je delovala samo ena rešitev: številka na sredini je bila rezultat vsote številk okoli nje. Zato ste morali namesto vsakega števila vzeti vsako številko posebej.

Ne pozabite tega preizkusa deliti na družabnih omrežjih, da bodo poskus lahko preizkusili tudi vaši prijatelji in družina.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.