Domov » Novice » IQ test: Ali ste genij? Dokažite to z rešitvijo te matematične uganke v manj kot 20 sekundah!

IQ test: Ali ste genij? Dokažite to z rešitvijo te matematične uganke v manj kot 20 sekundah!

To matematično uganko so lahko rešili le ljudje z visokim inteligenčnim količnikom. Kaj pa vi?

Vsebina

Genijem ni treba biti matematični strokovnjak, da bi rešili naslednji možganski izziv. Pravzaprav sta njihova inteligenca in odlične deduktivne sposobnosti dovolj, da najdejo računsko logiko za to.

Ali mislite, da ste dovolj pametni, da bi opravili današnji test IQ? Na vas je, da to dokažete!

Test IQ: Poišči manjkajoče število

Na spodnji sliki, ki si jo boste ogledali, so prikazana polja z različnimi številkami. Samo ena škatla je prazna, zato vrednost še vedno ni znana. Tvoja naloga je, da poiščeš manjkajočo številko v tem polju.

Da bi to storili, morate ugotoviti povezavo med vsemi temi številkami in logiko uporabljenega izračuna. Ali menite, da ste kos temu izzivu? Če je odgovor pritrdilen, se najprej močno osredotočite in se izognite vsem motečim dejavnikom, saj imate za rešitev tega testa na voljo le 20 sekund!

© Lava.si

Ste pripravljeni? Zdaj ste na vrsti vi!

IQ test: pravilen odgovor

Ali vam je uspelo rešiti to nalogo v 20 sekundah, ki ste jih imeli na voljo? Če je tako, preverimo, ali je vaš odgovor pravilen! Rešitev tega testa IQ lahko najdete spodaj.

Rešitev

Pravilni odgovor je bil 30. Da bi prišli do tega števila, je tukaj logika, ki ste jo morali poiskati. Vsako zunanje število ste morali sešteti s številom na desni, da ste dobili število na sredini, kot sledi:

  • 12 + 15 = 27,
  • 15 + 11 = 26,
  • 11 + 18 = 29 in nazadnje,
  • 18 + 12 = 30.
© Lava.si

Uporabili ste isto metodo izračuna, vendar niste našli 30? To pomeni, da moraš izboljšati svoje miselne aritmetične sposobnosti. Če ste našli pravi odgovor, dobro opravljeno! Hitro ste uganili računsko logiko, uporabljeno za operacije, in vaše miselne računske spretnosti so nesporne. Gotovo ste genij!

Če niste mogli najti računske logike in zato niste dobili pravega odgovora, to pomeni, da sploh niste dobri v računskem sklepanju. Nič hudega, svoje kognitivne sposobnosti lahko vedno izboljšate tako, da z našimi testi IQ izboljšate hitrost razmišljanja, sposobnosti opazovanja in analize ter matematično znanje.

Želite znova izzvati sebe? Na naši spletni strani lahko najdete izzivalne uganke. In ne pozabite teh izzivov deliti s svojimi prijatelji in družino!

Related post

Zdaj ste registrirani!

Prejemanje kvizov po e-pošti

S potrditvijo tega polja se strinjam s prejemanjem novic s strani lava.si ter sem prebral in sprejel politiko zasebnosti tega spletnega mesta.

Vaš e-poštni naslov uporabljamo samo za pošiljanje naših novic, informacij o dejavnostih lava in ponudb naših partnerjev. Vedno lahko uporabite povezavo za odjavo, ki je vključena v glasilu.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.