Domov » Novice » IQ test: Če ste pozorni, boste med dvema slikama tega teniškega igralca opazili 3 razlike.

IQ test: Če ste pozorni, boste med dvema slikama tega teniškega igralca opazili 3 razlike.

Preizkusite svoje opazovalne sposobnosti in hitro prepoznajte tri razlike na teh dveh na videz podobnih fotografijah.

S testom Visual IQ odkrijte druge vidike svoje osebnosti. Ta test se razlikuje od drugih testov IQ, saj je hkrati zabaven in deluje na vaše kognitivne sposobnosti in možgane. Odvisno od tega, koliko časa boste potrebovali za iskanje odgovorov, lahko sklepamo, ali ste pozorni ali ne.

Kaj obsega test?

Ta vizualni izziv je sestavljen iz ocenjevanja sposobnosti opazovanja s hitrim iskanjem 3 razlik na tem igralcu tenisa. Oblečena je v rdečo srajco in kapo. Če sta sliki na prvi pogled videti enaki, morate najti tri razlike.

Foto : © Lava

 

Uporabite svoje sposobnosti opazovanja in spodbudite delovanje možganov. Za iskanje pravilnih odgovorov imate na voljo le 25 sekund. To je veliko časa za iskanje treh razlik, pri drugih izzivih pa je ta čas veliko krajši. Hitreje ko jih boste opazili, boljše bodo vaše sposobnosti opazovanja. Če ne, se lahko vedno izboljšate in še naprej izvajate vaje za Visual IQ, da bi se dvignili in izboljšali.

Odziv na testiranje

Če ste opravili ta izziv, je prva razlika v teniški žogici. Druga razlika je v rokavu njegove srajce. Tretja razlika je v kolenu.

Foto : © Lava

 

Uporaba IQ

S testom IQ, ne glede na to, ali je vizualni ali ne, se ocenjujejo kognitivne sposobnosti. Že dolgo se uporablja kot eno od številnih orodij za merjenje inteligentnosti posameznika ter za napovedovanje uspešnosti na delovnem mestu in akademskega uspeha. V svetu dela se s testi IQ ocenjuje vaša sposobnost opravljanja nalog. Ocenjujejo tudi vaše spretnosti pri različnih vrstah dejavnosti. S tem testom lahko poudarite svoje prednosti in slabosti ter se tako bolje usmerite k iskanju ustreznega delovnega mesta. Večino testov IQ je enostavno oceniti in izvesti. Gre za proces, ki vključuje več možganskih funkcij, kot so spomin, odločanje, zaznavanje itd. Nadalje ocenjuje moralno presojo in logično sklepanje.

Test vizualnega IQ je eden od primerov različnih testov in podtestov, poleg verbalnega razumevanja, prostorskega razmišljanja, delovnega spomina in hitrosti procesiranja.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.