Domov » Novice » IQ test: dokažite, da ste genij, in najdite odgovor na to uganko v 10 sekundah!

IQ test: dokažite, da ste genij, in najdite odgovor na to uganko v 10 sekundah!

Želite vedeti, ali imate v sebi genija? S tem testom IQ boste to ugotovili.

Današnji izziv je matematična uganka, ki jo morate rešiti v manj kot 10 sekundah. To je vizualna in logična uganka, ki je zasnovana tako, da preizkusi vaše sposobnosti zaznavanja in razmišljanja. Mnogi so poskušali rešiti ta izziv, da bi odkrili svoje spretnosti in logiko.

Pregled testa IQ: rešite matematično enačbo v manj kot 10 sekundah

Če želite opraviti ta izziv, morate uporabiti svoje sposobnosti logičnega razmišljanja. Današnji test je v obliki enačbe s sadjem in številom. Da bi našli rešitev, morate poiskati vrednost vsakega sadeža.

© Lava

Prva enačba pove, da je vsota treh jabolk enaka 30. V drugi enačbi lahko vidite, da je eno jabolko dodano dvema bananama enako 18. Tretja enačba pravi, da je ena banana, odšteta od enega kokosa, enaka 2.

Torej morate rešiti četrto enačbo, ki se glasi: koliko je kokos plus banana plus jabolko? Bodite previdni, saj morate najti pravi odgovor v manj kot 10 sekundah.

Odgovor na izziv Rešite matematično enačbo v manj kot 10 sekundah

Da bi našli rešitev te matematične uganke, morate natančno analizirati sliko. Tukaj je odgovor na ta IQ test:

  • Prva enačba: če je vsota treh jabolk enaka 30, pomeni, da je vrednost jabolka enaka 10.
    Druga enačba: vsota enega jabolka in dveh banan je enaka 18. Če odstranimo vrednost jabolka, dobimo vrednost 8. Ker sta dve banani, je treba to število deliti z dva. Vrednost banane je torej 4.
    Tretja enačba: prikazuje odštevanje banane s kokosom, ki je 2. Če banano nadomestimo z njeno vrednostjo, dobimo 2. Vrednost kokosovega oreha je torej 2.

Če sadove zamenjamo z njihovimi vrednostmi, dobimo rezultat 16. Z drugimi besedami: 2 + 10 + 4 = 16.

Če ste opazili, ima zadnja enačba le en kokos. Zato morate vrednost kokosovega oreha deliti z dva. Prav tako je treba odvzeti 1 točko banani, ker so v enačbi namesto 4 le tri banane. Če sadje nadomestimo s temi novimi vrednostmi, dobimo drugačen rezultat: 1 + 10 + 3 = 14.

© Lava
mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.