Domov » Novice » IQ test: Kako dobiti 5 trikotnikov s premikanjem 3 vžigalic? Na voljo imate 40 sekund!

IQ test: Kako dobiti 5 trikotnikov s premikanjem 3 vžigalic? Na voljo imate 40 sekund!

Veliko razmišljanja in iznajdljivosti, da bi našli pravi rezultat.

Ali ste vedeli, da se s testi ujemanja ocenjuje raven vaše inteligence? Uporabljajo se pri testih IQ v psihološke namene, pa tudi pri razgovorih za službo.

V današnjem testu boste morali premakniti ali urediti vžigalice tako, da bodo tvorile 5 trikotnikov. S tem testom lahko ocenite svoje analitične sposobnosti in sposobnosti reševanja problemov.

Kako rešiti ta test v manj kot 40 sekundah?

Ta test je še posebej zahteven, pri njem pa morate uporabiti vse svoje vizualne sposobnosti, tako logične kot tudi miselne.

Če želite rešiti to sestavljanko, morate premakniti 3 zadetke, ne več in ne manj, da dobite 5 trikotnikov. Neomejeno jih lahko premikate v vse smeri. Ni pomembno, kakšne oblike so trikotniki, če imajo tri stranice, to je najpomembnejše. Pazite, da čas ni na vaši strani, saj imate na voljo le 40 sekund.

© Lava

Kako priti do 5 trikotnikov?

Ta naloga je še posebej težka, saj tudi najbolj inteligentni morda ne bodo našli rešitve. Da bi dosegli pet trikotnikov, morate pozorno prebrati naslov testa in biti spretni.

Na zgornji sliki imate skupaj 9 zadetkov. Če vemo, da ima trikotnik tri stranice, dobimo natanko tri uganke na trikotnik. Ali je to logiko mogoče prekiniti? Da, to je mogoče s strateškim premikanjem vžigalic.

Če vam to uspeva, ste del intelektualne elite. Naj vas ura ne moti in razmislite o vseh možnostih.

Rešitev boste našli s klikom na “Naprej” spodaj.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.