Domov » Novice » IQ test: kateri kozarec se hitreje napolni? Dokažite, ali si zaslužite naziv genij.

IQ test: kateri kozarec se hitreje napolni? Dokažite, ali si zaslužite naziv genij.

Poiščite rešitev te uganke in dokažite, da imate visok IQ.

Želite preizkusiti svojo možgansko moč? Ponujamo vam ta precej zahteven test IQ, s katerim ga boste preizkusili. Če znate najti pravi odgovor, ste med pametnimi. Ste pripravljeni? Preberite naslednja navodila.

Iz česa je sestavljen test IQ?

Preden začnete, vam priporočamo, da se pred opravljanjem tega testa udobno namestite. Tako bodo vaši možgani delovali mirno.

V današnjem testu je več kozarcev povezanih s cevjo. Nato skozi kozarce spustite vodo iz pipe. Vaša naloga je ugotoviti, kateri kozarec se najprej napolni.

Zaradi lažje identifikacije je vsako steklo označeno s številko. Pozorno si oglejte vsak kozarec in se izogibajte majhnim pastem, ki bi lahko odvrnile vašo pozornost. Uporabite svojo domišljijo in si predstavljajte vodo, ki teče iz pipe. Zlahka boste uganili, kateri kozarec bo napolnjen prvi.

Če vam to uspe v rekordnem času, si zaslužite naziv genij.

Nekaj namigov

Da bi hitro našli odgovor, vam ponujamo nekaj namigov. Če si pozorno ogledate steklo 7, ima cevi na obeh straneh. Te cevi vodijo do kozarcev 5 in 6 ter ju povezujejo. To pomeni, da se steklo 7 nikoli ne bo zapolnilo prvo. Nato si pozorno oglejte kozarec, ki je v isti višini kot ta kozarec. Tam boste morda našli pravi odgovor.

Kateri kozarec se najprej napolni?

Če pomislite, je veliko bolj verjetno, da se cevi, ki so nižje, hitro napolnijo. To pomeni, da bo cev, ki odvaja vodo v kozarec številka 5, hitro tekla.

Zato lahko sklepamo, da bo kozarec, ki se prvi napolni, kozarec 4. Ali ste našli ta odgovor? Če ste ga našli, vam čestitamo.

Če niste našli odgovora, ga lahko vedno nadoknadite. V ta namen redno izvajajte vaje za ustvarjanje možganskih viharjev.

Ali ste vedeli? IQ lahko izboljšate z opravljanjem testov, ki spodbujajo razmišljanje, rednim branjem ali učenjem novega jezika. Vendar vam lahko več o vaših intelektualnih sposobnostih pove le strokovnjak.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.