Domov » Novice » IQ test: Kateri sef lahko pirat odpre s ključem? Rešite uganko v nekaj sekundah!

IQ test: Kateri sef lahko pirat odpre s ključem? Rešite uganko v nekaj sekundah!

Ta test IQ je kot nalašč za izboljšanje koncentracije in pozornosti.

Reševanje testa IQ, ki vam ga bomo danes ponudili, ne zahteva le visoke inteligence. Zahteva tudi odličen vid in kanček domišljije. Ga boste lahko rešili? Pohitite, ker se čas izteka. Od vas je odvisno!

Kakšna so pravila za opravljanje tega testa IQ?

Vaša glavna naloga je, da si ogledate spodnjo sliko, na kateri je pirat s ključem, ki skuša odpreti skrinjo z zakladom. Vaša naloga je poiskati skrinjo, ki jo lahko odprete s ključem.

Pozorno si oglejte obliko ključa in obliko ključavnice. Za dokončanje tega izziva imate na voljo 20 sekund. Poskrbite za časomer, da ne zamudite niti sekunde.

© Lava

Zakaj opraviti ta test IQ?

Prvi razlog za opravljanje testa IQ je spodbujanje možganov in domišljije. Pravzaprav je to nujna vadba za ohranjanje kognitivnega zdravja, tudi ko se starate.

Ker gre za vid in koncentracijo, se te sposobnosti med reševanjem uganke zagotovo izboljšajo. Poleg tega je to zabaven izziv, ki ga lahko opravi vsak. Potrebno je le malo ustvarjalnosti.

Odgovor: To je skrinja, ki jo je mogoče odpreti s ključem v piratovih rokah.

Na prvi pogled se zdi, da ključ v piratovi roki odpira vse skrinje na sliki. Najboljši način za iskanje odgovora je uporaba domišljije. Postaviti se morate v piratovo kožo.

Če pozorno pogledate, lahko vidite, da se odprtina na skrinji 4 najbolj ujema s ključem. Ste našli enak odgovor? Rezultat si lahko ogledate na spodnji sliki.

© Lava

Iskanje pravilnega odgovora kaže, da imate precej visok inteligenčni količnik. Dejansko lahko v nekaj sekundah analizirate situacijo.

Glede na vašo raven je pametno, da preizkusite svoje meje in se lotite še bolj zapletenih izzivov. Za tiste, ki jim ni uspelo, je vredno rešiti tudi druge uganke. Cilj je usposobiti in navaditi možgane na reševanje problemov. Tako boste lažje prišli do pravih odgovorov, ko bo to potrebno.

Delite svoje rezultate s prijatelji

Ne oklevajte in svoje rezultate delite s prijatelji, tako da jih delite in objavite v družabnih omrežjih. K testiranju spodbudite tudi prijatelje in družino, da bodo skupaj preživeli nekaj kakovostnega časa.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.