Domov » Novice » IQ test: Koliko kvadratov je skupaj? Poišči odgovor v manj kot 50 sekundah?

IQ test: Koliko kvadratov je skupaj? Poišči odgovor v manj kot 50 sekundah?

Ali lahko najdete točno število kvadratov?

Vsebina

Danes moraš prešteti število kvadratov na tej sliki v vseh oblikah. Mimogrede, ali ste vedeli, kolikokrat lahko prepognete list? Ljudsko prepričanje pravi, da lista ne moreš prepogniti več kot osemkrat. Vendar to ne drži. Svetovni rekord v zgibanju papirja so podrli učenci matematike na šoli Saint Marks School v Southboroughu. Uspelo jim je 13-krat prepogniti zvitek toaletnega papirja, s čimer so postavili nov rekord.

Kako preštejete vse kvadrate?

Ta test je vizualni izziv in uporablja vašo logiko, da ugotovite točno število kvadratov. Če želite opraviti test, morate prešteti čim več kvadratov.

©lava.si

Ta test je nekoliko zapleten in ga bodo lahko opravili le tisti, ki imajo dobre sposobnosti razmišljanja in dober vid. Za to je pomembno, da ostanete osredotočeni in se ne pustite motiti. Da boste lažje računali, je priporočljivo, da s seboj vzamete pisalo in papir. To igro lahko igrate tudi z drugimi. Tako boste imeli več možnosti za uspeh. Pazite, da vas ne zanese, saj gre le za igro.

Kako ugotovim točno število kvadratov?

Če želite najti točno število kvadratov na tej sliki, morate uporabiti določeno metodologijo. Najprej je treba vedeti, da je lahko vsak kvadrat različno velik in postavljen v katero koli smer. Zato si je treba pozorno ogledati vsak del slike, da zagotovimo, da nobenega kvadrata ne spregledamo.

Dober nasvet je, da sliko razdelite na več delov in preštejete kvadrate v vsakem delu posebej. Prav tako začnite s štetjem večjih kvadratov in nato preidite na manjše, saj se tako izognete dvakratnemu štetju istega kvadrata. Na koncu si vzemite čas in se ne pustite motiti. Z malo potrpežljivosti boste našli točno število.

Rešitev

Točno število kvadratov, ki ste jih morali poiskati, je bilo 16. Da bi se prepričali, da ste pravilno prešteli vse kvadrate, vam rešitev prikazujemo na spodnji sliki.

©lava.si

Ste jih šteli enako metodično? Ni pomembno, katero metodo uporabljate, pomembno je, da jo uporabite pravilno. Če vam ni uspelo, ne skrbite, to je le igra. Ta izziv je zabaven in izzivalen ter vam pomaga razviti del možganske moči.

Related post

Zdaj ste registrirani!

Prejemanje kvizov po e-pošti

S potrditvijo tega polja se strinjam s prejemanjem novic s strani lava.si ter sem prebral in sprejel politiko zasebnosti tega spletnega mesta.

Vaš e-poštni naslov uporabljamo samo za pošiljanje naših novic, informacij o dejavnostih lava in ponudb naših partnerjev. Vedno lahko uporabite povezavo za odjavo, ki je vključena v glasilu.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.