Domov » Novice » IQ test: Koliko kvadratov vidite v tej sestavljanki?

IQ test: Koliko kvadratov vidite v tej sestavljanki?

S tem testom IQ lahko ocenite svoje sposobnosti opazovanja in inteligenčni kvocient.

Uganke pripomorejo k dobremu počutju, hkrati pa ohranjajo možgane v dobri kondiciji. Reševanje izzivov ali ugank bo razvilo vašo možgansko moč in spomin.

Današnji test je zabaven in koristen za spodbujanje možganov.

Pregled testa IQ

Ta test IQ vam pomaga ohranjati bistre možgane, saj z njim vadite svoj um. Je vznemirljiva in zabavna, saj vam pomaga izklopiti se med reševanjem uganke. Tako se lahko razbremenite stresa in skrbi vsakdanjega življenja.

Z današnjim izzivom boste preizkusili svoje sposobnosti opazovanja, logičnega sklepanja in reševanja ugank. Morda mislite, da je ta vrsta vadbe naporna za um. Nasprotno, gre za ogrevanje najpomembnejše mišice: možganov.

Na sliki so vžigalice razporejene tako, da tvorijo kvadrat. Vaš cilj je poiskati natančno število kvadratkov na sliki. Vzemite si lahko toliko časa, kot želite, saj časovna omejitev ni določena.

© Lava

Majhen nasvet, ki vam bo pomagal

Reševanje te uganke zahteva maksimalno koncentracijo. Uporabiti morate tudi ostrino vida in smisel za logiko. Rešitev te uganke se zdi na prvi pogled preprosta.

Vendar bodite previdni, saj ni tako preprosto, kot je videti.

Vzemite si čas za opazovanje in skrbno preštevanje kvadratkov. Poiščite kvadratke, ki vas presenetijo, in za nekaj sekund odvrnite pogled, nato pa si sliko ponovno oglejte. S tem bodo informacije, ki ste jih na začetku spregledali, postale očitne.

Ta vaja zahteva veliko potrpežljivosti, opazovanja in pozornosti. Ne pustite se motiti zunanjemu vrvežu in se umaknite v miren prostor.

Rešitev boste našli s klikom na “Naprej” spodaj.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.