Domov » Novice » IQ test: le 10 % udeležencev je rešilo to uganko! Ali menite, da vam je to uspelo?

IQ test: le 10 % udeležencev je rešilo to uganko! Ali menite, da vam je to uspelo?

S tem testom IQ boste lahko ocenili svoje kognitivne sposobnosti in tako poudarili svojo sposobnost razmišljanja.

Ustavite vse! Čas je, da si vzamemo nekaj minut odmora. Pomembno je, da se za trenutek odklopite od pritiska in stresa, da boste lahko ostali produktivni. Zato smo pripravili to majhno uganko. Izkoristite priložnost in se za nekaj časa razpršite. Pripravite se, čas je za začetek.

IQ test: iz česa je sestavljena ta uganka?

Za ta test vam bomo dali sliko, na kateri so otroci in pes. Vaš cilj je najti lastnika psa. V ta namen boste morali poiskati sklepanje, ki vam bo pomagalo razumeti in ugotoviti, kdo je lastnik psa med otroki na fotografiji. Da bo uganka še bolj zanimiva, boste imeli na voljo časovno omejitev. Za iskanje pravilnega odgovora boste imeli na voljo le 10 sekund.

©Lava.si

Test IQ: kakšne so prednosti takšnega izziva?

Takšna majhna dejavnost vam bo omogočila, da pametno izkoristite svoj čas. Zabavate se lahko in hkrati trenirate svoje možgane. Če si boste vzeli čas za sprostitev, boste zmanjšali raven stresa in tveganje za napade tesnobe, hkrati pa boste spodbudili svoje možgane in tako izboljšali svoje intelektualne sposobnosti. Še pomembneje pa je, da boste s tovrstnimi sestavljankami delali na svojem razmišljanju in izostrili svojo logiko. Pomembno je tudi omeniti, da vaje, kot so uganke in sestavljanke, pomagajo v boju proti težavam s spominom.

Kakšen je pravilen odgovor?

Odgovor je preprost! Samo poglejte otroke: tisti, ki ne božajo psa, je lastnik (št. 2), ki je tam in ima oko na svojega psa, vendar svojim prijateljem dovoli, da se z njim malo igrajo in uživajo.

Če vam je bil ta test všeč, ga brez oklevanja delite s prijatelji in se vidimo jutri pri novem testu!

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.