Domov » Novice » IQ test: Na tej sliki je napaka, ali jo lahko opazite v manj kot minuti? Najboljši čas!

IQ test: Na tej sliki je napaka, ali jo lahko opazite v manj kot minuti? Najboljši čas!

Zabaven izziv, ki preizkuša vaše spretnosti

Genij ima impresivno inteligenco, ki jo spremlja tudi neizprosna logika. S to nalogo lahko ugotovite, ali ste dovolj pametni in logični, da vas lahko označimo za genija. V enem ali dveh pogledih bi namreč morali biti sposobni najti natančno rešitev te uganke. To je priložnost, da uporabite svoje intelektualne sposobnosti in se hkrati zabavate.

Kaj se od vas pričakuje v tem izzivu

Spodaj je na voljo fotografija:

©Lava.si

Na tej je stavba, ki je vidna od zunaj. Vendar je na sliki napaka, kot lahko vidite. Vaš cilj je torej prepoznati to napako.

Edina omejitev je, da imate na voljo manj kot minuto, da razumete in najdete težavo na tej sliki. Če vam to uspe v tem času, je to vrhunec genialnosti. Zato bo od tega, kako hitro boste opravili ta izziv, odvisno, ali ste dovolj pametni, da ste genij, ali ne.

Vendar pa poskrbite, da boste med izvajanjem te vaje sproščeni. Nobenega razloga ni, da bi se obremenjevali ali pritiskali nase. Ravno nasprotno, stres je lahko velika ovira. Zato si vzemite čas, da se sprostite, se osredotočite in poskusite opraviti izziv. V pomoč vam je majhen namig: na tej sliki ima očitno logično napako. Ne osredotočajte se samo na stavbo, temveč si skušajte ogledati sliko kot celoto.

Čas je potekel. Ste genij ali ne?

Povprečna oseba bi ugotovila, kaj je na sliki narobe, medtem ko bi genij napako ugotovil takoj. Ne pozabite, da vas lahko upočasni stres ali pomanjkanje koncentracije. Zato se morate za uspeh najprej sprostiti. Tako se boste lažje osredotočili.
Logična napaka, ki ste jo morali ugotoviti, je bila res na stavbi, vendar ste si morali za njeno ugotovitev najprej ogledati celotno sliko in nato preveriti vse majhne podrobnosti.

©Lava.si

S to tehniko ste lahko pokazali svojo inteligenco. Na prvi pogled je vse videti logično, vendar bi vas morala presenetiti ena podrobnost: čas, ki ga kaže ura v stavbi. Če bi pogledali samo stavbo, potem da, gradbenih napak ni. Če pa ste si ogledali celotno sliko, bi morali opaziti, da je bila posneta ob sončnem zahodu, medtem ko ura kaže 14.00.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.