Domov » Novice » IQ test: Na tej sliki je skrita napaka, vendar jo lahko v 7 sekundah najdejo le genialci.

IQ test: Na tej sliki je skrita napaka, vendar jo lahko v 7 sekundah najdejo le genialci.

Z deduktivnimi sposobnostmi poiščite napako!

Čeprav je predstavljena slika videti popolna, je nekaj narobe. Napaka je lahko v odsevu ogledala ali v dekorju. To morate ugotoviti sami. Ali v zvezi s tem poznate največje naravno ogledalo na svetu? To je Salar de Uyuni, ki je solna puščava, ki se ob dežju spremeni v naravno ogledalo. Tako lahko popolnoma odseva nebo, ki ga prekrivajo oblaki. V testu, ki vam ga predstavljamo, boste morali ugotoviti, kaj se skriva za odsevom tega ogledala.

Kaj je narobe s to na videz običajno podobo?

Današnji test zahteva izjemne vizualne sposobnosti, pa tudi pretanjen analitični um, da odkrijete napako na sliki. Čeprav ta test ni nujno težak, zahteva določene spretnosti. Zato je namenjen predvsem odraslim in majhnim otrokom, ki so sposobni veliko sklepati.

©Lava.si

Če želite opraviti ta vizualni test, morate sliko natančno preučiti in ugotoviti, kateri element ne ustreza določeni logiki. Napaka je lahko predmet, kulisa, barva ali splošni videz, ki se ne ujema z drugimi elementi slike. Bistveno je, da ste pozorni na celotno sliko. Preverite od zgoraj navzdol, pa tudi od zgoraj navzdol, ter bodite zelo pozorni in zaznavni. Upoštevajte, da je ta test časovno omejen in da imate za iskanje napake na voljo le 7 sekund.

Ali ste na sliki našli napako?

Ura se je ustavila in 7 sekund se je izteklo. Testa je konec. Upamo, da ste uspešno opravili ta test in našli odgovor. Če niste našli ničesar napačnega, je tukaj rešitev tega testa ostrine.

Rešitev testa

Na prvi pogled ta slika prikazuje žensko, ki se gleda v ogledalo, zaenkrat nič nenavadnega. Vendar pa so vaši možgani zagotovo zaznali nekaj, kar ostaja nelogično in jih je moralo vznemiriti. Ob natančnejšem pregledu je nekaj res narobe. Napaka je v ogledalu. Če ste uporabili svojo logiko, je odsev smetane napačne barve. Dejansko odsev vedno identično predstavlja isto stvar, vendar v nasprotni smeri od matične podobe.

©Lava.si

Ta test je bil še posebej zahteven, in če ste našli odgovor, ste lahko ponosni na svoje razumevanje. Za tiste, ki niste našli pravega odgovora, so na naši spletni strani na voljo še drugi logični testi.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.