Domov » Novice » IQ test: Poišči 3 razlike med tema dvema slikama? Če ste pametni, jih boste hitro našli.

IQ test: Poišči 3 razlike med tema dvema slikama? Če ste pametni, jih boste hitro našli.

Izmerite svojo inteligenco s tem testom IQ, ki je sestavljen iz iskanja 3 razlik na tej sliki.

Vizualni test IQ je pogosto zapostavljen v korist drugih vrst testov. Izboljšuje pa sposobnosti opazovanja, logiko, spodbuja nevrone in je koristna tako za telesno kot duševno zdravje. Pri tej vrsti testa se ocenjujejo kognitivne sposobnosti, koncentracija, sposobnost hitrega odločanja in reševanja težav.

Namen te slike

S tem vizualnim izzivom boste urili svoje miselne sposobnosti in izboljšali koncentracijo. Vse, kar morate storiti, je, da z analizo vsake podrobnosti na tej sliki najdete 3 razlike. Cilj je hitro poiskati tri razlike. Hitreje ko jih najdete, pametnejši ste. Na sliki je deček, ki igra namizni tenis. Pripravljen je udariti z loparjem v roki, medtem ko gleda žogico.

Na prvi pogled sta obe sliki videti popolnoma enaki. Toda če si jih pozorno ogledate, ugotovite tri razlike. Čas, ki ga potrebujete, da najdete tri razlike, vam pove, kakšna je vaša stopnja inteligence. Prva razlika je v robovih. Tudi barva rakete je na robu drugačna. Slika na čevljih je drugačna.

Prednosti vizualnega testa IQ

Če želite razbrati tri razlike med slikama, morate biti natančni. Ta vizualni test IQ je zanimiva vaja, ki razvija nove spretnosti in izboljšuje spomin. Poleg tega, da izboljšuje kognitivne spretnosti, je tudi zabavno, če ga izvajate sami ali v skupini. Test vizualnega IQ je priporočljiv tako za mlade kot za starejše. Za slednje je to odličen način za sprostitev in zmanjšanje stresa. Bolj ko uporabljate možgane, bolj spodbujate svojo ustvarjalnost in jo ohranjate aktivno. Test IQ ima veliko prednosti, saj izboljša vaš občutek za opazovanje.

Rezultati testa IQ

Odvisno od tega, kako hitro najdete odgovore, vam pomaga osmisliti težave in dogodke. To velja za poklicno, osebno, družbeno ali šolsko okolje. Če med slikama ne najdete nobene razlike, imate verjetno kakšno motnjo, ki vpliva na vaše življenje in zahteva prilagojeno podporo. Če najdete tri razlike, veste, kako deluje ta vrsta vizualnega izziva, in lahko preidete na višjo raven ter opravite druge, težje vizualne izzive.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.