Domov » Novice » IQ test: premaknite samo eno tekmo in rešite enačbo v manj kot 20 sekundah

IQ test: premaknite samo eno tekmo in rešite enačbo v manj kot 20 sekundah

Ta test IQ je bil zasnovan posebej za tiste, ki imajo radi matematiko in analitične igre.

Pri reševanju te enačbe bodite ustvarjalni in uporabite možgane. Številnim ljudem na internetu ni uspelo. Boste še vedno med elito? Od vas je odvisno! Med branjem preberite pravila igre.

Kako opravite test IQ? Kakšna so pravila igre?

Spodnja slika prikazuje lažno enačbo, sestavljeno z vžigalicami, ki pravi 8+3-4=0. Vaša naloga je, da premaknete samo en element in tako rešite enačbo. Prav tako morate biti hitri, saj imate na voljo le 20 sekund, da najdete pravo rešitev.

© Lava

Za rešitev te uganke sta potrebna zbranost in ustvarjalni um. Ne pozabite upoštevati matematičnih znakov, saj imajo lahko temeljno vlogo v enačbi.

Odgovor: To je tisto, kar morate premakniti, da rešite enačbo

Na prvi pogled se zdi, da je odgovor na to uganko nemogoče najti, vendar je preprost. Srečko morate premakniti z leve na desno stran.

Številki 8 odstranite paličico, tako da postane številka 9. Nato ga postavite na sredino števila 0, tako da postane 8. To pomeni 9+3-4=8.

Oglejte si spodnjo sliko in si oglejte odgovor in demonstracije. Ali ste tudi vi imeli prav?

© Lava

Vedeti morate, da za to uganko ne obstaja le ena rešitev, temveč kar dve. Tu je drugi odgovor 8+3-11=0.

Odgovor in prikaz si oglejte na spodnji sliki. Upamo, da ste našli vsaj eno od teh dveh rešitev.

© Lava

Ste našli pravi odgovor?

Če vam je uspelo rešiti to enačbo, pomeni, da ste zelo dober matematik. Prav tako kaže, da je vaš inteligenčni kvocient precej nadpovprečen.

Poleg tega znate hitro rešiti težave, tudi pod pritiskom. Če izgubite, je to v redu. Včasih vam ne uspe, kar se je zgodilo tudi najpametnejšim ljudem.

Še več zabavnih ugank je na voljo na spletu

Za tiste, ki jim je to uspelo, je vedno dobro, da preizkusijo svoje meje s še bolj zapletenimi izzivi. Na spletu jih je na voljo več, zato lahko izberete tistega, ki vam ustreza.

To velja tudi za ljudi, ki so izgubili. Vadite z reševanjem drugih ugank. Tako boste v prihodnosti lažje reševali težave.

 

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.