Domov » Novice » IQ test: Rešite enačbo s premikanjem ene tekme v manj kot 10 sekundah.

IQ test: Rešite enačbo s premikanjem ene tekme v manj kot 10 sekundah.

S tem matematičnim izzivom izmerite svojo inteligenco in sposobnost reševanja zapletenih problemov.

Danes vam predstavljamo to majhno matematično uganko. Vse, kar morate storiti, je, da enačbo popravite tako, da premaknete le eno uganko. Ta uganka je precej zapletena in le 5 % ljudi jo reši v manj kot 10 sekundah.

Predstavljamo test IQ: rešite enačbo v manj kot 10 sekundah, tako da premaknete le eno uganko

Testov IQ je na internetu veliko in so priljubljeni že zelo dolgo. Namenjeni so merjenju vaših intelektualnih sposobnosti in zabavi.

Ta matematični izziv lahko opravite sami, z družino, prijatelji ali sodelavci. To je priložnost, da svojo inteligenco primerjate z inteligenco svojih prijateljev in družine.

Ta matematična uganka je zasnovana posebej za merjenje vaših sposobnosti razmišljanja. Pomaga tudi pri določanju ravni koncentracije in izostritvi logičnega uma.

Izhodiščna enačba v tej matematični uganki je 8 + 5 = 2.

© Lava

Izziv je premakniti le eno uganko, da bo pravilno. Za popestritev testa IQ ga morate rešiti v manj kot 10 sekundah, ne da bi goljufali. Čas je, da preizkusite svoje deduktivne sposobnosti in ustvarjalnost.

Majhen namig: da bi rešili uganko, morate upoštevati informacije, ki so vam na voljo. Prav tako se morate osredotočiti in preizkusiti različne metode, celo razmišljati izven okvirov.

Odgovori na matematično sestavljanko 8 + 5 = 2 s premikanjem le ene uganke

Ta matematični izziv je kot nalašč za preverjanje vaše inteligence in primerjavo s prijatelji. Vaša naloga je bila, da začetno enačbo 8 + 5 = 2 pravilno rešite v manj kot 10 sekundah in s premikanjem le ene sirke.

Čestitamo, če ste v tem času našli pravi odgovor, ne da bi si ga prej ogledali. Čestitamo, verjetno imate nadpovprečno visok IQ. Za tiste, ki niso našli pravega odgovora, je tukaj razlaga, ki vam bo pomagala razumeti.

Odgovor na enačbo 8 + 5 = 2 je povsem očiten, če imate dober občutek za opazovanje in logiko. Tekma, ki jo je bilo treba premakniti, je na znaku “+”. Če ga premaknete na številko 5, dobite številko 6. S to novo vrednostjo boste dobili novo enačbo: 8 – 6 = 2.

Odgovor na to uganko lahko najdete na sliki, ki vam bo podrobno predstavila rešitev.

© Lava

Ne pozabite preizkusiti še bolj zapletenih matematičnih izzivov, da preverite svoje sposobnosti.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.