Domov » Novice » IQ test: rešite to matematično nalogo tako, da premaknete eno uganko, in dokažite, da ste pametni!

IQ test: rešite to matematično nalogo tako, da premaknete eno uganko, in dokažite, da ste pametni!

Osredotočite se in uporabite osnovne matematične spretnosti.

Ste se pred kratkim navdušili nad testi IQ in osebnostnimi testi? Priznati morate, da so te dejavnosti zabavne in razvedrilne.

Še posebej, ker ti možganski izzivi omogočajo, da ocenite svojo inteligenco ali osebnost. Danes vam predlagamo, da preizkusite svoje kognitivne sposobnosti. Zabavajte se!

IQ test: “To enačbo popravite tako, da premaknete eno uganko

Ste že kdaj igrali matematične izzive z vžigalicami? Če je tako, potem morate vedeti, da morate biti pri reševanju te uganke hitri in natančni.

Poleg tega se morate osredotočiti in uporabiti osnovne matematične spretnosti. Ali to zmorete? Potem to dokažite!

Če želite opraviti ta test IQ, si najprej oglejte enačbo na naslednji sliki: 5 + 4 = 7.

© Lava

Očitno je, da je ta enačba napačna. Zato bo vaš izziv uravnotežiti in pravilno sestaviti enačbo. To lahko storite tako, da premaknete tekmo. Bodite previdni, saj lahko premaknete le eno tekmo. Zato dobro premislite, preden odgovorite.

IQ test: pravilen odgovor

Ali ste našli pravo tekmo, ki jo lahko premaknete, da popravite to enačbo? Koliko časa ste potrebovali, da ste rešili enačbo?

Če ste to storili, to dokazuje vašo inteligenco. Test za vas ni bil tako težak. Bi se radi lotili težjih matematičnih izzivov?

Na srečo imamo na naši spletni strani seznam testov IQ. Obiščite našo platformo in poiščite izzive, ki ustrezajo vaši ravni IQ.

Če vam te matematične uganke ni uspelo rešiti, to pomeni, da tokrat niste bili dovolj pametni. Ne pozabite redno vaditi, da bi izboljšali svoje spretnosti. Na spodnji sliki si oglejte rešitev testa IQ.

© Lava

Rešitev

Napačna enačba je bila 5 + 4 = 7. Da bi popravili enačbo, morate premakniti eno od vžigalic iz števila 5. Vzeti morate navpično vžigalico, ki je na levi strani števila, in jo premakniti na desno stran, da nastane število 3. Tako dobimo pravilno enačbo 3 + 4 = 7.

© Lava

Zdaj, ko ste razumeli logiko te uganke, zakaj je ne bi delili s prijatelji in družino? S tem testom IQ izzovite svoje prijatelje in družino. Če tega ne znajo, jim lahko razložite odgovor.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.