Domov » Novice » IQ test: Ugani, kateri kozarec se bo najprej napolnil. Ta izziv opravite v manj kot 20 sekundah!

IQ test: Ugani, kateri kozarec se bo najprej napolnil. Ta izziv opravite v manj kot 20 sekundah!

Z reševanjem te vizualne uganke dokažite, da ste genij, za katerega se imate!

Raven vaše inteligence lahko izmerite na več načinov. Vendar se strinjamo, da so spletni testi IQ, kot je ta, ki vam ga bomo ponudili danes, najbolj zabavni. Se strinjate z nami? Potem vas vabimo, da preizkusite svoje možgane v tem logičnem testu. Ste pripravljeni na izziv?

Vizualni test: “Kateri kozarec se hitreje napolni?

Ste pripravljeni? Potem je to vaš izziv. Na naslednji sliki je več kozarcev povezanih s cevjo, tako da se vsak kozarec napolni, če iz pipe spustite vodo. Skupaj je 7 oštevilčenih kozarcev. Vaš izziv je uganiti, kateri kozarec se napolni prvi. Če vam to uspe v rekordnem času, si zaslužite status genija!

©Lava.si

Ob pogledu na sliko si z domišljijo predstavljajte, kako teče voda iz pipe. Pazi na majhne pasti!

IQ test: pravilen odgovor

Še vedno niste rešili te vizualne uganke? Dali vam bomo drugo priložnost, da to storite. V pomoč vam je nekaj namigov: če pogledate kozarec 7, prvi kozarec, ki prejema vodo iz pipe, ima ob straneh dve cevi, povezani s kozarcema 5 in 6. Torej kozarec 7 ni prvi, ki se napolni. Zato se prepričajte, da vse cevi delujejo.

Ste našli pravi odgovor? To pomeni, da imate dobre sposobnosti opazovanja in analiziranja. Čestitamo, ste genij!

Če vam ni uspelo uganiti pravilnega odgovora na ta preizkus, si oglejte rešitev na slikah.

Rešitev

©Lava.si

Prva logika, ki jo morate upoštevati, je, da je cev na nižji višini tista, ki omogoča hitrejše polnjenje kozarca v spodnjem toku. Ker pa je cev, ki vodi do kozarca 5, zamašena, je prvi kozarec, ki prejme vodo, kozarec 6, nato pa še kozarec 4. Torej je steklo, ki se napolni prvo, steklo 4.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.