Domov » Novice » IQ test: v 60 sekundah poišči številko, ki bi morala biti na mestu vprašalnega znaka

IQ test: v 60 sekundah poišči številko, ki bi morala biti na mestu vprašalnega znaka

Vsebina

Na spletni strani današnji testboste morali poiskati vrednost vprašalnega znaka. Ali ste vedeli, da to ločilo ni tako mlado? Nastalo je v 7. stoletju in je bilo del vrste znakov, imenovanih “positura”. Takrat je imelo enak namen kot danes, tj. označevati vprašanje. V test spodaj, boste morali ugotoviti, kateri številki ustreza.

Lava.si

Poiščite vrednost v manj kot 60 sekundah

Če iščeš način, kako se zabavati in hkrati vaditi svoje možgane, je ta matematična uganka zate! Je hkrati zabavna in zahtevna ter vam bo omogočila, dauporabite svoje sposobnosti razmišljanja in svojo logiko, da bi rešili nalogo v manj kot 60 sekundah.

Za iskanje odgovora ne potrebujete naprednega matematičnega znanja, saj ne gre za zapleteno enačbo. Vendar pa bo za iskanje rešitve potrebnih nekaj osnovnih operacij. Zato je ta igra kot nalašč za odrasle in najstnike, ki se želijo zabavati in hkrati okrepiti svoje matematično znanje.

V tej sestavljanki so 4 trikotniki s številkami in logičnim zaporedjem, da bi našli manjkajočo številko na sredini. Če želite opraviti ta preizkus, moraš razmišljati z nogami.Znati morate analizirati in uporabljati osnovne operacije.

Najprej je pomembno, da opaziš, da je vsako število razporejeno premišljeno in ne naključno. Drugič, prvi trije trikotniki imajo rešitev, ki je v sredini trikotnika. Na podlagi teh odgovorov je treba slediti logiki.

V ta namen ne oklevajte, da s seboj vzamete pisalo in papir ter celo zunanjo pomoč. To je še posebej težka uganka, ki pa lahko v vas razkrije matematičnega genija. Ne pozabite: za njeno reševanje imate na voljo le 60 sekund in nič več.

Rešitve tega testa

Če ste našli 3, vam čestitamo! Imate visok IQ in ste dobri v matematiki. Ta rezultat je precej težko dobiti. Najprej moraš vedeti, kako to narediti.Odštejte spodnjo številko od vrha trikotnika. Nato jo pomnoži s številom na desni strani. Če ste opravili ta izračun, ste genij.

Lava.si

Če ni tako, ne skrbite! Le 50 % igralcev uspešno opravi ta posebno težek test.

Related post

Zdaj ste registrirani!

Prejemanje kvizov po e-pošti

S potrditvijo tega polja se strinjam s prejemanjem novic s strani lava.si ter sem prebral in sprejel politiko zasebnosti tega spletnega mesta.

Vaš e-poštni naslov uporabljamo samo za pošiljanje naših novic, informacij o dejavnostih lava in ponudb naših partnerjev. Vedno lahko uporabite povezavo za odjavo, ki je vključena v glasilu.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.