Domov » Novice » IQ test: v manj kot 20 sekundah uganite število slonov na tej sliki

IQ test: v manj kot 20 sekundah uganite število slonov na tej sliki

Zabavajte se in odkrijte, kako natančni in pozorni ste.

Z današnjim testom boste ugotovili, kako razvito je vaše zaznavanje. Izziv je uganiti, koliko slonov je na sliki. Da bi našli rešitev, je treba opazovati in biti pozoren.

Predstavitev testa IQ: uganite število slonov na sliki

Test IQ, ki vam je bil predstavljen, je optična iluzija ali vizualna iluzija. Vzrok je v vidnem sistemu, za katerega je značilno zaznavanje, ki se razlikuje od resničnosti.

Zaradi optične iluzije si napačno razlagate sliko ali prizor, ki ga gledate. Z vajo in vztrajnostjo boste našli rešitev.

Današnja optična iluzija temelji na podobi več slonov. Predstavljene so v precej zapleteni obliki na oranžnem ozadju. Izziv je uganiti natančno število slonov. Odgovor boste zlahka našli, če se ne boste zanašali le na oči, ampak tudi na bistvo stvari.

Nasveti za rešitev optične iluzije

Pred začetkom vizualnega testa si vzemite čas za počitek oči. Poskusite se tudi umakniti od svetle svetlobe zaslona. Za nekaj sekund zaprite oči in globoko vdihnite, da se umirijo, saj se boste tako lažje osredotočili.

Umaknite se od vseh virov odvračanja pozornosti in vznemirjanja. Poskrbite za udobje in si vzemite čas za čiščenje misli, da boste bolje delovali. Pozorno si oglejte sliko in poskusite prešteti število slonov, ki vas presenetijo.

Če ste pozorni in imate dobre sposobnosti opazovanja, boste lahko hitro našli odgovor.

Rešitev lahko poiščete tako, da spodaj kliknete na “Naprej”.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.