Domov » Novice » Kaj lahko februarja počnete na svojem vrtu

Kaj lahko februarja počnete na svojem vrtu

Februar je mesec, ki zaznamuje začetek vrtnarske sezone. Za ljubitelje vrtnarjenja je to čas, ko se lahko vrnejo v zemljo in uživajo v prvi spomladanski toploti.

Kaj morate storiti v tem mesecu? Katere naloge je treba opraviti na zelenjavnem vrtu in katera zelišča posaditi februarja? Tukaj si podrobneje oglejte glavne naloge!

Odstranjevanje mahu s trate

Če želite imeti to poletje lepo trato, morate poskrbeti za mah, ki se je nabral na trati. Obstaja več rešitev: grablje za trato, različna sredstva za obdelavo itd. S temi preprostimi in učinkovitimi metodami boste v kratkem času dobili čudovito trato brez mahu.

Skrb za zelenjavni vrt

Če imate zelenjavni vrt, je februar prav tako idealen čas za njegovo oskrbo. Odstranite plevel, ki je začel rasti, obrnite zemljo, da odstranite kamenje, in jo dopolnite s kompostom. Pripravite lahko tudi meje in postavite ograje.

Setev in sajenje

Ko je zemlja pripravljena, je čas za setev in sajenje. Pod streho ali v ogrevanem rastlinjaku je že čas za prve sadike. Vzgojite lahko semena pehtrana, peteršilja ali melise.

Na zelenjavnem vrtu lahko posadite spomladanski česen, rabarbaro, šalotko in celo jagode. Za sadovnjak lahko izberete marelice, češnje, fige, breskve, hruške in jablane. Vendar se pazite na zadnje zimske zmrzali!

Katera zelišča je treba posaditi februarja?

Aromatična, repelentna, zdravilna ali spremljevalna zelišča so nujna skozi vse leto. Uspešno lahko gojite mete, rožmarin in baziliko. Zelišča, ki jih sadimo februarja, so tista, ki se najbolje aklimatizirajo v hladnejšem vremenu.

Tako lahko od septembra do februarja najdete sorte, kot so origano, timijan, žajbelj, luštrek in drobnjak. Poleti so okusi bolj značilni za meto ali koriander. Poleg tega je treba upoštevati lokalne podnebne razmere.

S tem priročnikom boste zdaj vedeli, katera so glavna opravila, ki jih morate februarja opraviti na vrtu. Zato ne čakajte več in poskrbite, da bo vaš vrt zaživel na novo!

Zapomnite si:

  • Za odstranjevanje mahu s trate lahko uporabite grablje ali sredstvo za obdelavo trate.
  • Februar je najboljši čas za odstranjevanje plevela in obračanje zemlje, da jo pripravite za sajenje.
  • Februarja posadite tiste sorte trav, ki se bolje prilagajajo v hladnejšem vremenu.
  • Pazite na zimsko zmrzal, ki lahko škoduje sajenju.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.