Domov » Novice » Kako doma pripraviti varčno tekoče pralno sredstvo: naši praktični nasveti

Kako doma pripraviti varčno tekoče pralno sredstvo: naši praktični nasveti

Izdelava lastnega varčnega tekočega pralnega sredstva je mogoča! Spoznajte naše praktične nasvete za izdelavo varčnega in trajnostnega tekočega pralnega sredstva doma, brez kemikalij.

Želite prihraniti denar v gospodinjskem proračunu? Ali pa bi radi sami izdelali tekoči detergent? V tem članku vam bomo predstavili praktične nasvete, kako preprosto in varčno izdelati domače tekoče pralno sredstvo. Z našimi preprostimi in preverjenimi nasveti lahko izdelate tekoče pralno sredstvo, ki bo enako učinkovito kot sredstva velikih blagovnih znamk. Ste pripravljeni na izdelavo lastnega tekočega pralnega sredstva? Začnimo!

Izdelava lastnega tekočega pralnega sredstva je zelo preprosta in ima lahko številne prednosti. Najprej je bolj ekonomična, saj lahko uporabite poceni izdelke in jih najdete v velikih količinah. Drugič, omogoča vam, da se zavedate uporabljenih sestavin, ki so pogosto bolj zdrave kot tiste v industrijskih detergentih.

Poleg tega lahko glede na svoje želje dodate različna eterična olja ali dišave. Prav tako je mogoče prilagoditi koncentracijo mila, da dosežete želeno konsistenco.

In nenazadnje, to je dober način za ohranjanje okolja, saj zmanjšuje količino odpadne embalaže.

Potrebni materiali in sestavine

Izdelava lastnega tekočega detergenta je zelo preprosta in zahteva zelo malo opreme. Potrebujete plastično ali stekleno posodo, lijak, žlico, tehtnico, metlico in nekaj sestavin.

Glavne sestavine so marsejsko milo, soda bikarbona, soda bikarbona, citronska kislina, eterično olje in voda. Vse te izdelke je enostavno najti in so zelo poceni. Dodate lahko tudi dodatne sestavine, kot so rastlinska olja ali zelišča, ki bodo vaše perilo odišavila.

Koraki za izdelavo lastnega tekočega pralnega sredstva

Izdelava lastnega tekočega pralnega sredstva je možnost, ki ima številne prednosti. Za izdelavo lastnega pralnega sredstva je pomembno, da poznate korake, ki jim morate slediti. Tukaj so opisani koraki, ki jih morate upoštevati pri izdelavi lastnega pralnega sredstva:

  • Zmešajte 500 ml vode s 30 g kosmičev marsejskega mila.
  • Milo raztopite v vodi na nizki temperaturi in ga nekaj minut mešajte.
  • Dodajte 15 ml (1 čajno žličko) eteričnega olja.
  • Počakajte, da se mešanica ohladi.
  • Mešanico prelijte v posodo in jo napolnite s toliko destilirane vode, da bo mešanica dosegla 1 liter.
  • Mešanico premešajte in pred uporabo počakajte nekaj ur.

Zdaj imate svoje tekoče čistilno sredstvo! Vendar je pomembno, da upoštevate nekatere previdnostne ukrepe, da zagotovite nemoten in varen proizvodni postopek. Da bi prihranili denar in okolje, lahko ponovno uporabite steklene steklenice ali posode.

Nasveti za varčevanje z denarjem in okoljem

Z izdelavo lastnega tekočega pralnega sredstva lahko prihranite denar. Poleg tega, da je varčno, je to tudi način za zaščito okolja. Industrijski izdelki pogosto vsebujejo zdravju škodljiva onesnaževala, njihova embalaža pa ustvarja veliko odpadkov. Te negativne vplive je mogoče zmanjšati tako, da se odločite za domače izdelke.

Za to morate izbrati surovine, ki so lahko dostopne in poceni. Še en nasvet je, da za shranjevanje tekočega pralnega sredstva uporabite plastične steklenice, ki jih je mogoče reciklirati ali ponovno uporabiti. Poleg tega se prepričajte, da uporabljate biološko razgradljive in okolju prijazne sestavine, kot sta marsejsko milo ali soda bikarbona.

Na koncu je treba opozoriti, da je treba porabo vode zmanjšati na minimum.

Izdelava varčnega tekočega pralnega sredstva doma je zanimiva in praktična alternativa za potrošnike. Gre za naravno in cenovno dostopno rešitev, ki omogoča zadovoljive rezultate in znatno zmanjšanje stroškov.

Z vami smo delili nekaj praktičnih nasvetov, ki vam bodo pomagali pri izdelavi lastnega varčnega pralnega praška. Upamo, da vam bodo ti nasveti koristili, ko se boste lotili dela!

Related post

Zdaj ste registrirani!

Prejemanje kvizov po e-pošti

S potrditvijo tega polja se strinjam s prejemanjem novic s strani lava.si ter sem prebral in sprejel politiko zasebnosti tega spletnega mesta.

Vaš e-poštni naslov uporabljamo samo za pošiljanje naših novic, informacij o dejavnostih lava in ponudb naših partnerjev. Vedno lahko uporabite povezavo za odjavo, ki je vključena v glasilu.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.