Domov » Novice » Kako lahko poskrbite, da bo perilo dolgo časa naravno lepo dišalo?

Kako lahko poskrbite, da bo perilo dolgo časa naravno lepo dišalo?

Dodajte beli kis v perilo in poskrbite za naravno svež vonj oblačil, ki dlje časa ostanejo sveža. Odkrijte naše domače nasvete za nego perila z okolju prijaznimi izdelki.

Sveže dišeča oblačila so skrb mnogih ljudi. Nihče ne želi nositi oblačil, ki imajo slab vonj ali niso sveža. Vendar pa je oblačila težko ohraniti sveža in dišeča brez uporabe ostrih kemikalij in detergentov.

Na srečo obstaja nekaj preprostih domačih nasvetov za oblačila, ki naravno dišijo in ohranijo ta vonj dlje časa. V tem članku bomo pojasnili, kako z naravnimi izdelki in domačimi sredstvi poskrbeti, da bo vaše perilo dišalo sveže.

Uporabljajte naravne izdelke za pranje perila

Zelo pomembna je uporaba naravnih izdelkov za pranje perila. Kemikalije v detergentih in mehčalcih lahko poškodujejo vlakna blaga in spremenijo barvo oblačil. Zato je za pranje bolje uporabiti neagresivne naravne izdelke, kot so marsejsko milo, soda bikarbona ali beli kis. Ti izdelki so zelo učinkoviti in veliko cenejši od kemičnih izdelkov. Poleg tega njihova uporaba omogoča omejitev izpostavljenosti zdravju škodljivim snovem. Ti naravni izdelki čistijo in mehčajo tako dobro kot kemični izdelki, vendar ne poškodujejo vlaken tkanin.

Pomen pravilnega sušenja oblačil

Zelo pomembno je, da perilo po pranju temeljito osušite. S tem preprečimo nastanek plesni in neprijetnih vonjav. Poleg tega bo sušenje na zraku podaljšalo življenjsko dobo perila in preprečilo njegovo deformacijo. Najbolj ekonomičen način sušenja oblačil je sušenje na zraku. Vendar morate paziti, da je perilo popolnoma suho, preden ga shranite, da preprečite morebitno tveganje plesni. Zato je priporočljivo uporabiti vrvico za sušenje perila na prostem ali sušilni stroj, če vaš proračun to dopušča. Ne pozabite, da če se odločite za sušilni stroj, boste morali biti nekoliko bolj pozorni, da se perilo ne poškoduje.

Zaženite cikel hladnega pranja

Uporaba hladnega cikla pranja je okolju prijazna in ekonomična praksa, ki pripomore k daljši obstojnosti oblačil. Je preprosta in varna metoda za čiščenje vseh vrst tkanin, vendar je ni mogoče uporabiti za vse barve.

Za izvajanje cikla hladnega pranja je pomembno upoštevati več varnostnih ukrepov:

  • Uporabljajte samo primerna sredstva za vzdrževanje, brez klora in na osnovi naravnih sestavin.
  • Izberite pravo temperaturo in pazite, da nikoli ne preseže 30 °C.
  • Ne napolnite stroja preveč, da se perilo lahko prosto premika.
  • Ne mešajte barv, da preprečite tveganje prenosa.
  • Prilagodite čas cikla ob upoštevanju vrste in količine blaga.

Nazadnje je priporočljivo, da se odločite za kratke cikle in nežne izdelke, da zaščitite okolje in ohranite kakovost tekstila.

Pravilno shranjujte perilo

Pravilno shranjevanje perila je bistvenega pomena za njegovo ohranitev in vzdrževanje v zadovoljivem stanju. Zato je pomembno, da izberete, kje boste perilo hranili in kako ga organizirali. Shranjevanje je prvi korak pri pravilnem shranjevanju perila.

Najbolje je, da perilo razvrstite po vrsti, tkanini in barvi ter oblačila shranite v ločene omare ali predale. To prihrani čas in olajša vsakokratno iskanje oblačil. Poleg tega je priporočljivo, da oblačila zložite, saj se tako izognete neuglednim gubam in gubam.

Shranjevanje je prav tako zelo pomembno za pravilno shranjevanje perila. Poskrbite za dobro prezračen prostor in se izogibajte vlagi, ki lahko povzroči plesen.

Oblačila hranite stran od virov toplote, kot so radiatorji, saj lahko ti viri povzročijo prezgodnje staranje tkanin.

Na koncu naj bodo škatle ali predali vedno tesno zaprti, da se na perilu ne nabira prah.

Obstaja veliko domačih nasvetov za perilo, ki diši naravno in dlje časa. Z mešanjem eteričnih olj, sode bikarbone, dodajanjem začimb ali celo izdelavo DIY z belim kisom boste dobili naravni detergent, ki bo poskrbel za vaše perilo.

S temi preprostimi in poceni metodami boste prihranili denar in hkrati odgovorno porabili. Uživali boste lahko v mehkem in nežno odišavljenem perilu.

Related post

Zdaj ste registrirani!

Prejemanje kvizov po e-pošti

S potrditvijo tega polja se strinjam s prejemanjem novic s strani lava.si ter sem prebral in sprejel politiko zasebnosti tega spletnega mesta.

Vaš e-poštni naslov uporabljamo samo za pošiljanje naših novic, informacij o dejavnostih lava in ponudb naših partnerjev. Vedno lahko uporabite povezavo za odjavo, ki je vključena v glasilu.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.