Domov » Novice » Kako naravno odstraniti bela oblačila?

Kako naravno odstraniti bela oblačila?

Spoznajte naše nasvete za enostavno barvanje belih oblačil brez škodljivih kemikalij. Naravne in varčne rešitve, ki vašim najljubšim oblačilom vrnejo življenje!

Imate belo oblačilo, ki se je žal obarvalo? Ne želite uporabiti kemikalij za odstranitev madežev? Ne skrbite! Obstajajo preprosti in naravni načini za odstranjevanje madežev na belih oblačilih.

V tem članku vam bomo pokazali, kako naravno obarvati bela oblačila. Sledite našim domačim nasvetom in vaša bela oblačila bodo spet bela!

Priprava: poiščite prave izdelke za ločevanje

Za kakovostno odstranjevanje madežev se morate opremiti z dobrimi izdelki. Glede na vrsto umazanije so nekateri izdelki bolj primerni kot drugi. Zato je pomembno, da pred nakupom ustreznega izdelka poznate vrsto tkanine, ki jo želite obdelati, njen material in barvo.

Ko bodo te informacije zbrane, bo lažje izbrati pravi izdelek za odstranjevanje madežev. Poleg tega se je mogoče posvetovati tudi s strokovnjaki, ki bodo vodili izbiro do najprimernejših izdelkov.

Za odstranjevanje madežev uporabite beli kis

Beli kis je zelo priljubljen izdelek za mazanje in vzdrževanje tekstila. Zelo pogosto se uporablja, ker je zelo učinkovit in poceni. Prav tako ni strupen in se lahko uporablja za občutljive tkanine, kot so svila, bombaž ali celo volna.

Za odstranjevanje madežev preprosto zmešajte beli kis z vročo vodo in nato mešanico nanesite na madež z gobo ali krpo. Ko madež izgine, preostane le še, da tekstil sperete s čisto vodo in posušite na zraku. Nazadnje, ne oklevajte in naredite test na majhnem delu tkanine, preden uporabite beli kis na veliki površini.

Odkrijte domače nasvete za naravno beljenje

Želite svojim oblačilom povrniti belino pa ne veste kako naprej? Obstajajo preproste in naravne rešitve za njihovo vzdrževanje in beljenje. Soda bikarbona je na primer zelo učinkovit izdelek za odstranjevanje madežev ali beljenje tkanin.

To storite tako, da jo preprosto zmešajte z vročo ali hladno vodo in perilo namočite v raztopino vsaj eno uro. Še en trik, zmešajte limonin sok z malo vroče vode in mešanico prelijte na perilo, ki ga želite beliti. Ta izdelek je znan po svojih antiseptičnih in dezinfekcijskih lastnostih, zaradi česar je odličen zaveznik pri odstranjevanju madežev.

  • Soda bikarbona
  • Limonin sok
  • Aktivni kisik
  • Eterično olje sivke

Končno je aktivni kisik zanimiva alternativa za boj proti trdovratnim madežem. Še majhen nasvet: da boste perilo odišavili in ga naredili še mehkejšega, raztopini dodajte nekaj kapljic eteričnega olja sivke.

Kdaj poklicati strokovnjaka?

Včasih se madeži upirajo najpogostejšim čistilnim sredstvom in takrat morate vedeti, kdaj poklicati strokovnjaka. Če se soočate s starimi ali zelo trdovratnimi madeži, je priporočljivo, da poiščete pomoč strokovnjaka za čiščenje.

Nekateri izdelki za čiščenje ali beljenje so namreč lahko zelo agresivni in niso primerni za določene vrste tkanin. Profesionalci imajo izkušnje, da izberejo pravi izdelek ter pravi postopek beljenja in čiščenja.

Možno je tudi, da je madež posledica neke vrste poškodbe tkanine. V tem primeru je nujno posredovanje strokovnjaka, da preprečite poslabšanje madeža. Poleg tega je možno, da nekatere kemikalije poškodujejo tkanino. Zato je najbolje, da se obrnete na strokovnjaka, razen če niste prepričani o vrsti madeža in vrsti tkanine.

Z uporabo domačih trikov lahko sedaj preprosto in naravno snamete bela oblačila. Za čiščenje in osvežitev oblačil ne potrebujete več močnih kemikalij. Samo najti morate pravo kombinacijo sestavin, da boste uspeli pri tej vrsti naloge.

Related post

Zdaj ste registrirani!

Prejemanje kvizov po e-pošti

S potrditvijo tega polja se strinjam s prejemanjem novic s strani lava.si ter sem prebral in sprejel politiko zasebnosti tega spletnega mesta.

Vaš e-poštni naslov uporabljamo samo za pošiljanje naših novic, informacij o dejavnostih lava in ponudb naših partnerjev. Vedno lahko uporabite povezavo za odjavo, ki je vključena v glasilu.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.