Domov » Novice » Kako narediti naravno sredstvo za odstranjevanje madežev iz perila?

Kako narediti naravno sredstvo za odstranjevanje madežev iz perila?

Ugotovite, kako iz običajnih sestavin v kuhinji preprosto izdelati naravno sredstvo za odstranjevanje madežev iz perila. Ti domači nasveti vam bodo prihranili denar in pomagali okolju.

Se želite izogniti kemikalijam in izdelati naravno sredstvo za odstranjevanje madežev v perilu? Ni problema! Pokazali vam bomo, kako narediti naravno sredstvo za odstranjevanje madežev iz perila s sestavinami, ki jih verjetno že imate doma.

S temi domačimi nasveti boste dosegli rezultate, ki so prav tako učinkoviti kot pri uporabi kemikalij, poleg tega pa so varni za vaše zdravje in okolje!

Sestavine in potrebna orodja

Če želite iz perila odstraniti trdovratne madeže, boste potrebovali nekaj orodij in sestavin. Potrebujete vedro, mehko krpo, milo za perilo in odstranjevalec madežev. Če odstranjevalca madežev nimate pri roki, ga lahko nadomestite s sodo bikarbono in belim kisom. Ti dve sestavini sta zelo učinkoviti pri odstranjevanju trdovratnih madežev.

Zmešajte odstranjevalec madežev

Preden odstranjevalec madežev nanesete na perilo, ga morate dobro premešati. Za to potrebujete čisto, suho posodo, ki jo napolnite z vodo. Nato dodajte odstranjevalec madežev, pri čemer upoštevajte posebna navodila in priporočene odmerke.

Sestavine dobro premešajte, dokler ne dobite homogene raztopine. Zavedajte se, da nekateri izdelki pred uporabo zahtevajo počitek, zato preverite navodila proizvajalca. Ko je raztopina pripravljena, lahko nadaljujete z naslednjim korakom.

Odstranjevalec madežev nanesite na perilo

Za uporabo odstranjevalca madežev v perilu morate najprej pripraviti nekaj potrebnih orodij in sestavin:

  • skledo
  • gobico
  • čisto brisačo
  • odstranjevalec madežev, zmešan z vročo vodo

Ko so ti elementi pripravljeni, je treba odstranjevalec madežev nanesti na perilo. To storite tako, da del brisače najprej pomočite v mešanico in z njo podrgnite obarvano območje. To lahko večkrat ponovite, dokler madež ni odstranjen. Krpo je nato treba sprati s čisto vodo in jo posušiti.

Izperite in posušite perilo

Po nanosu sredstva za odstranjevanje madežev na perilo je čas, da ga sperete. Pri tem morate uporabiti svežo vodo. Vodo točite iz pipe, dokler se vsa raztopina odstranjevalca madežev ne razredči. Ko je to opravljeno, perilo izžemite ročno ali v pralnem stroju.

Nato ga lahko posušite na zraku ali v sušilnem stroju. Preden oblačila pospravite, se prepričajte, da so suha. Če se odločite za uporabo sušilnega stroja, poskrbite, da temperatura ne preseže 65 °C, da ne poškodujete tkanine.

Domača izdelava naravnega odstranjevalca madežev na perilu je zelo preprosta in jo lahko opravite s sestavinami, ki jih imate v svoji kuhinji. Ta nasvet je okolju prijazen in varčen ter vam omogoča, da poskrbite za perilo brez škodljivih kemikalij.

Vedno je dobro poznati praktične, varčne in ekološke rešitve za nego perila.

Related post

Zdaj ste registrirani!

Prejemanje kvizov po e-pošti

S potrditvijo tega polja se strinjam s prejemanjem novic s strani lava.si ter sem prebral in sprejel politiko zasebnosti tega spletnega mesta.

Vaš e-poštni naslov uporabljamo samo za pošiljanje naših novic, informacij o dejavnostih lava in ponudb naših partnerjev. Vedno lahko uporabite povezavo za odjavo, ki je vključena v glasilu.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.