Domov » Novice » Kako očistiti odtočno cev pralnega stroja?

Kako očistiti odtočno cev pralnega stroja?

Ugotovite, kako enostavno očistite odtočno cev pralnega stroja z domačimi triki: čiščenje z vročo vodo, sodo bikarbono, belim kisom in še več!

Če imate doma pralni stroj, verjetno veste, da se lahko na odtočni cevi sčasoma naberejo umazanija in usedline. To lahko povzroči težave z delovanjem in celo povzroči puščanje. Na srečo lahko čiščenje cevi opravite doma z nekaj preprosti triki.

V tem priročniku, vam bomo pokazali, kako pravilno in varno očistite odtočno cev pralnega stroja. Naučili se boste tudi, kako preprečiti težave z zmogljivostjo in uhajanja v prihodnosti. Torej, brez odlašanja, ukrepajmo!

Razlogi za čiščenje odtočne cevi

Čiščenje odtočne cevi je nujno, saj se lahko naberejo usedline umazanije in povzročijo zamašitev. Poleg tega lahko to kopičenje povzroči neprijeten vonj in puščanje. Zato je treba to cev redno čistiti, da se izognete manjšim težavam z zamašitvijo.

Pomembno je tudi temeljito čiščenje, saj se v vlagi in ostankih hrane hitro razmnožujejo bakterije. Lahko povzroči zastrupitev s hrano ali okužbe. Zato je pomembno, da izvajate redno čiščenje, da ohranite čistočo in zdravje odtočne cevi.

Kako ročno očistiti odtočno cev

Ročno čiščenje je lahko odlična rešitev za odtočno cev, ki je le rahlo zamašena. Pred čiščenjem je pomembno ugotoviti vzrok ovire.

V nekaterih primerih bo morda potrebna uporaba kemikalij za odmašitev cevi. Če je tako, je pomembno, da poznate in upoštevate navodila proizvajalca kemikalije, preden nadaljujete z uporabo.

Običajno uporabljena metoda za ročno čiščenje odtočne cevi je uporaba bata. Bat je orodje, ki ustvarja sesanje in se lahko uporablja za izvlečenje predmetov, ki zamašijo cev.

Priporočljivo je, da prisesek povežete s kavljem, tako da lahko ujame predmete, zagozdene v cevi. Ko je predmet odstranjen, bo morda mogoče potegniti bat, da odstranite umazanijo, ki se je nabrala v cevi.

Uporaba kače je tudi priljubljena metoda ročnega čiščenja odtočne cevi. Dihur je dolga prožna palica s čopičem na koncu. Ko je kača vstavljena v cev, krtača drgne ob notranje stene cevi in ​​odstrani umazanijo in ostanke, ki so se zataknili.

Uporabite kemikalije za globinsko čiščenje

Kemikalije so zelo uporabne za globlje čiščenje in odstranjevanje usedlin, ki jih je težje odstraniti. Te izdelke lahko kupite v DIY trgovinah ali v specializiranih trgovinah. Običajno se prodajajo kot praški, tekočine ali zrnca. Te kemikalije se lahko uporabljajo za:

  • Raztopite rastlinske maščobe in olja
  • Odstranite neprijetne vonjave
  • Odstranite trdovratne madeže
  • Utekočinite organske odpadke

Nekatere kemikalije je mogoče dodati neposredno v odtoke in vročo ali hladno vodo. Druge izdelke je treba nanesti na cev in pustiti nekaj časa stati, preden jih sperete z vročo vodo. Pri uporabi kemikalij je pomembno natančno upoštevati navodila proizvajalca in dobro prezračiti prostor.

Kako preprečiti usedline umazanije in druge zamaške v odtočni cevi

Pomembno je, da sprejmete ukrepe za preprečevanje nastajanja usedlin umazanije in drugih ovir v odtočni cevi. Lažje in ceneje je redno čistiti cev kot pa čakati, da se zamaši. Preventiva se začne z izogibanjem odmetavanju trdnih predmetov ali odpadkov, ki bi lahko zamašili cev, kot so robčki, plenice, higienski vložki itd.

Drug preventivni ukrep je, da pri čiščenju hiše ne uporabljate preveč kemikalij, saj lahko škodijo vašemu zdravju in poškodujejo cevi. Tudi pri pomivanju posode ali perilu pazite, da tople vode ne spustite preveč.

Morda je najučinkovitejši način za preprečevanje nastajanja zamaškov v cevi namestitev filtra. Ti filtri so namenjeni preprečevanju vdora trdih delcev in las v cev in jih je mogoče namestiti na vstopu v sifon. Filter je treba redno prazniti, da še naprej pravilno deluje.

Nenazadnje je pravilno vzdrževanje vašega vodovodnega sistema bistveno, da se izognete zamašitvam in drugim pogostim težavam. Vaš sistem naj redno pregleduje usposobljen strokovnjak, da bo lahko hitro prepoznal in popravil morebitne okvare.

Čiščenje odtoka pralnega stroja ni vedno enostavno in lahko vzame veliko časa. Toda s pravimi orodji in domačimi triki lahko to storite sami. Pomembno je, da so cevi čiste, saj to zmanjša tveganje puščanja in nehigienskih. Ne oklevajte in preizkusite te domače nasvete, da bo vaš pralni stroj v popolnem stanju!

Related post

Zdaj ste registrirani!

Prejemanje kvizov po e-pošti

S potrditvijo tega polja se strinjam s prejemanjem novic s strani lava.si ter sem prebral in sprejel politiko zasebnosti tega spletnega mesta.

Vaš e-poštni naslov uporabljamo samo za pošiljanje naših novic, informacij o dejavnostih lava in ponudb naših partnerjev. Vedno lahko uporabite povezavo za odjavo, ki je vključena v glasilu.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.