Domov » Novice » Kako očistiti okna doma, ne da bi pustili sledi?

Kako očistiti okna doma, ne da bi pustili sledi?

Vsi si želimo čistih in sijočih oken, vendar je čiščenje oken zamudno in lahko zapleteno. Pri čiščenju lahko na površini oken zlahka pustite proge, kar je lahko zelo neprijetno.

Na srečo obstaja nekaj domačih trikov, ki vam lahko pomagajo očistiti okna, ne da bi pri tem pustili lise. V tem članku si bomo ogledali nekaj teh nasvetov, ki vam bodo pomagali pri doseganju vedno popolnih rezultatov.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Curver Slovenija (@curverslovenija)

Priprava orodij in materialov

Za optimalno čiščenje oken je pomembno, da imate na voljo potrebna orodja in materiale. Za čiščenje oken sta nujno potrebni gobica in krpa iz mikrovlaken.

Za odstranjevanje umazanije, olja in prahu je najprimernejši izdelek mešanica mila in vode. Za odstranjevanje vidnih ostankov in sledi na ploščicah je priporočljivo uporabiti tudi vedro, ščetko in strgalo. Za dolgotrajen sijaj lahko uporabite tudi posebno čistilo za steklo.

Čiščenje oken

Čiščenje oken je pomemben korak pri zagotavljanju dolgotrajnega sijaja in čistega videza. Da ne bi poškodovali steklene površine, je treba uporabiti posebne izdelke in ustrezna orodja.

Za čiščenje je priporočljivo uporabiti mešanico mila in vode ali posebno čistilo. Po uporabi izdelka je treba okna temeljito sprati, da se odstranijo vsi sledovi in ostanki.

Nato ga osušite s krpo iz mikrovlaken, ki ne pušča vlaken in ne pušča prask, da ne poškodujete površine. Po potrebi lahko z ogledalom preverite delo in se prepričate, da so okna popolnoma čista.

Odstranjevanje ostankov in prog

Odstranjevanje ostankov in prog je bistven korak k čistemu oknu. Pomembno je, da pred čiščenjem odstranite vso umazanijo. Za to potrebujete abrazivno gobo in blago čistilno sredstvo.

Najprej površino navlažite s toplo vodo. Nato čistilo nanesite na abrazivno gobo in nežno drgnite steklo. V tem koraku odstranite ostanke in sledi, ki so lahko vzrok za slabo čiščenje. Po opravljenem koraku sperite s čisto vodo in čisto krpo.

Pomembno je tudi, da vizualno preverite, ali so odstranjeni vsi ostanki in sledi. V nadaljevanju je seznam orodij, ki vam lahko pomagajo pri tem preverjanju:

  • Svetilka
  • Zrcalo
  • Čista krpa

Ko so ostanki in sledi odstranjeni, je steklo pripravljeno za čiščenje. Ta korak zahteva redno vzdrževanje, da bi dosegli dolgotrajen sijaj.

Redno vzdrževanje za dolgotrajen sijaj

Redno vzdrževanje je pomemben korak pri doseganju in ohranjanju trajnega sijaja. Okna so stalno izpostavljena vremenskim vplivom in umazaniji, zato jih je treba pogosto čistiti in vzdrževati. Priporočljivo je uporabljati primerna sredstva, ki ne vsebujejo kislin ali topil, ki lahko opraskajo ali razjedajo steklo. Nato z brisačo iz mikrovlaken in blagim čistilom nežno zdrgnite okna, da odstranite nabrano umazanijo in vodni kamen. Po končanem čiščenju sperite s čisto suho vodo in čisto krpo iz mikrovlaken, da odstranite vse ostanke. Na koncu na vse površine nanesite posebno zaščito za steklo, da preprečite nastanek sledi vode in umazanije. Če boste upoštevali vse te korake, boste imeli sijoča okna z dolgo življenjsko dobo.

Čiščenje oken brez puščanja prog ni več težavno in zamudno opravilo. S predstavljenimi domačimi nasveti boste lahko učinkovito in hitro očistili okna, ne da bi pri tem pustili lise. Z upoštevanjem teh nasvetov boste imeli čista in sijoča okna.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.