Domov » Novice » Kako odstraniti vinske madeže z majice ali drugega oblačila?

Kako odstraniti vinske madeže z majice ali drugega oblačila?

S preprostimi in poceni domačimi nasveti hitro in zlahka odstranite vinske madeže. Naučite se, kako očistiti oblačila, preproge in pohištvo brez uporabe kemikalij.

Ste na novo preprogo razlili vino? Iščete način za odstranjevanje vinskih madežev? Ne skrbite, obstajajo številni domači nasveti, ki vam lahko pomagajo, da se jih znebite. V tem članku bomo pojasnili, kako odstraniti vinske madeže s preprostimi in učinkovitimi domačimi nasveti.

Prepoznajte madež vina

Da bi odstranili madež portovca, je pomembno, da ga najprej identificirate. Z pozornim pogledom na tkanino boste morali preučiti barvo in velikost madeža. Če je svetlejši in se širi po velikem območju, lahko pomeni, da je star in ga je težje odstraniti.

Svež madež bo temnejši in ga je lažje obdelati, vendar je v tem primeru pomemben čas, saj se lahko razširi, če ga ne zdravite takoj.

Pripravite mešanico za odstranjevanje madežev

Postopek čiščenja se začne z identifikacijo madeža portovca. Ko najdete madež, je čas, da pripravite mešanico, da ga odstranite. Najučinkovitejša mešanica za odstranjevanje madežev portovca je hladna voda in majhna količina tekočega belila ali belila v prahu.

Za začetek na madež nalijte malo hladne vode in ji dodajte belilno sredstvo. Sestavine dobro premešamo z žlico, dokler se popolnoma ne raztopijo. Morali bi dobiti gladko raztopino, ki se zlahka nanese na oblačilo.

Operite oblačilo z mešanico

Nanesite mešanico in operite oblačilo z gobo ali plastično krtačo. Če madež ni popolnoma izginil, postopek ponavljajte, dokler madež popolnoma ne izgine. Priporočljivo je, da:

  • Mokro oblačilo pred začetkom
  • Uporabite mehansko dejanje s čopičem ali gobo
  • Naredite krožne gibe, da odstranite celoten madež
  • Sperite oblačilo s čisto vodo

Ko je mešanica nanesena, je pomembno, da oblačilo dobro sperete z brisačo, da preprečite, da bi ostanki ostali impregnirani v vlaknih tkanine. Po tem koraku lahko za dokončanje postopka pranja uporabite sušilni stroj.

Končajte s končnim korakom čiščenja

Ko je oblačilo oprano z mešanico za odstranjevanje madežev, je čas za zadnji korak čiščenja. Preverite, ali je madež popolnoma izginil. Če ne, ponovite prejšnje korake.

V nasprotnem primeru je priporočljivo, da oblačilo sperete s čisto vodo, da odstranite vse sledi kemikalije in vonj.

Ko je ta postopek končan, posušite oblačilo na prostem ali v pralnem stroju v skladu z oznako proizvajalca. Za zagotovitev čistoče in dolge življenjske dobe oblačila je pomembno, da uporabljate izdelke, prilagojene tkanini, in upoštevate navodila proizvajalca.

Če povzamemo, madeže vina je mogoče odstraniti z domačimi triki. Uporaba običajnih sestavin, kot so kis, soda bikarbona, limona in sol, lahko pomaga pri tej težavi. Pomembno je, da testirate na majhni površini, preden uporabite katerega od teh izdelkov na veliki površini.

Poleg teh domačih trikov je priporočljivo, da čiščenje zaupate strokovnjaku, če madež ne izstopi ali ga je težko odstraniti.

Related post

Zdaj ste registrirani!

Prejemanje kvizov po e-pošti

S potrditvijo tega polja se strinjam s prejemanjem novic s strani lava.si ter sem prebral in sprejel politiko zasebnosti tega spletnega mesta.

Vaš e-poštni naslov uporabljamo samo za pošiljanje naših novic, informacij o dejavnostih lava in ponudb naših partnerjev. Vedno lahko uporabite povezavo za odjavo, ki je vključena v glasilu.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.