Domov » Novice » Kako posaditi in vzgojiti limonovec iz semena?

Kako posaditi in vzgojiti limonovec iz semena?

Sajenje in gojenje limonovca iz semena je mogoče! Upoštevajte naše preproste nasvete, da bo vaš projekt uspešen, in uživajte v teh okusnih in zdravih sadežih doma.

Ste si vedno želeli vzgojiti lastno limonovec? S temi nasveti za sajenje in gojenje limonovca iz semena ga lahko zdaj tudi vzgojite. Postanite lastni pridelovalec limon in uživajte v prednostih, ki vam jih lahko ponudi: zdrav, svež in obilen vir okusnih, sočnih sadežev!

Izbira svežih limoninih semen je prvi korak pri vzgoji limonovca iz semena. Pri tem je pomembno, da izberete zrela in sveža semena. Najdete jih v specializiranih trgovinah ali na specializiranih spletnih straneh.

Dobro je tudi, če jih naberete neposredno iz sveže, zrele limone. Ko semena zberete, poskrbite, da bodo vlažna, vendar ne preveč. Če so presuha, ne bodo pravilno vzklila in njihov rok trajanja bo zelo omejen.

Zato jih je treba hraniti v hladilniku ali na sobni temperaturi, dokler niso pripravljena za sajenje.

Pripravite substrat in posodo

Substrat ali rastni material ima pomembno vlogo pri kalitvi semen limonovca. Priporočljiva je uporaba mešanice šote in peska, saj ta kombinacija zagotavlja dobro zračnost in odlično absorpcijsko sposobnost

. Ko je mešanica pripravljena, je čas, da izberete primerno posodo za prihodnjo velikost rastline. Primeren je lonec iz terakote ali plastike, vendar je priporočljivo izbrati večjo posodo, kot je potrebno, saj limonovec potrebuje prostor za rast. Ko sta substrat in posoda pripravljena, lahko preidete na naslednji korak: sajenje semen.

Sajenje semen limonovca

Ko izberete sveža semena limonovca ter pripravite substrat in posodo, ste pripravljeni na sajenje svojih semen. Če želite to narediti, začnite tako, da napolnite posodo s pripravljeno zemljo. Za hitrejšo kalitev semena uporabite dobro ogreto mesto. Ko je napolnjena, zgladite površino in jo rahlo potlačite.

Nato lahko semena položite na površino substrata. Postavite jih približno 3 centimetre narazen in jih pokrijte z malo zemlje za lončnice. Nato lahko dodate malo vode, da navlažite zemljo in olajšate rast semen.

Tukaj je opisano, kako skrbeti za svoje limonino drevo, ko so semena posajena:

  • Poskrbite, da bodo tla vedno vlažna.
  • Ohranjajte temperaturo okoli 25 °C.
  • Postavite posodo na svetlo mesto.
  • Redno dodajajte organska gnojila.
  • Po potrebi zalijte.

Gojenje in nega limoninega drevesa iz semena

Ko končate s sajenjem semen limonovca, se delo začne. Pomembno je, da svojim limonovcem zagotovite potrebno nego in vzdrževanje, da zagotovite njihovo dobro zdravje. Semena morate zalivati redno, pazite, da zemlja ni premokra ali presuha. Vsaka dva tedna morate tudi pognojiti limonino drevo z gnojilom, prijaznim citrusom. Poleg tega pazite, da odrežete poganjke, ki se pojavijo, da spodbudite nastanek glavnih vej.

Ko vaša limonina drevesa dosežejo zadostno velikost, boste morali odstraniti tudi neplodne cvetove, da spodbudite pridelavo sadja in rast vej. V nekaterih primerih boste morda celo morali obrezati veje, da spodbudite bolj zdravo rast.

Končno je treba vaše limonino drevo postaviti na sončno mesto, vendar zaščiteno pred vetrom in prepihom. Poleti limonovca ne puščajte predolgo brez vode, saj lahko to povzroči odpadanje listov in celo smrt rastline.

Čeprav se bo skrb za limonino drevo sprva morda zdela težka, bodo z upoštevanjem teh preprostih nasvetov in pozornosti do svojih rastlin uspevale in vas nagradile s slastnimi sadeži.

Sajenje in gojenje limonovca iz semen je zabavno in zanimivo. S temi namigi ste zdaj dobro opremljeni, da začnete in obirate lastno limonino drevo. Ne pozabite, da sta izbira prave zemlje za lončnice in zadostno zalivanje ključna za doseganje optimalne rasti. Bodite potrpežljivi in ​​se pripravite na uživanje slastnih sadov svojega dela!

Related post

Zdaj ste registrirani!

Prejemanje kvizov po e-pošti

S potrditvijo tega polja se strinjam s prejemanjem novic s strani lava.si ter sem prebral in sprejel politiko zasebnosti tega spletnega mesta.

Vaš e-poštni naslov uporabljamo samo za pošiljanje naših novic, informacij o dejavnostih lava in ponudb naših partnerjev. Vedno lahko uporabite povezavo za odjavo, ki je vključena v glasilu.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.