Domov » Novice » Kako preprečiti neprijetne vonjave perila doma? Enostavni nasveti!

Kako preprečiti neprijetne vonjave perila doma? Enostavni nasveti!

Spoznajte naše nasvete, kako se izogniti neprijetnim vonjavam perila. Preberite, kako uporabljati naravne izdelke, gospodinjske pripomočke in nasvete, da bo vaše perilo sveže in čisto.

Vsi smo se že kdaj srečali s problemom neprijetnih vonjav perila. Ne glede na to, ali gre za oblačila, ki smo jih nosili en dan, ali za oblačila, ki smo jih pustili v omari več dni, se neredko srečujemo s smrdljivimi vonjavami!

Na srečo obstajajo preprosti in lahko uporabni domači nasveti, s katerimi se lahko izognemo tem nevšečnostim. V tem članku boste odkrili najboljše domače nasvete za preprečevanje neprijetnih vonjav perila.

Soda bikarbona: naravna rešitev

Soda bikarbona je zelo učinkovita naravna rešitev za odpravljanje neprijetnih vonjav iz perila. Njena uporaba je zelo preprosta in ne zahteva večjih vlaganj. Določeno količino sode bikarbone lahko preprosto dodate v perilo ali neposredno v boben pralnega stroja.

Po pranju oblačil boste takoj opazili, da so se vonjave zmanjšale, oblačila pa dišijo veliko bolj sveže. Poleg tega, da je ta rešitev učinkovita, je tudi zelo prijazna do okolja.

Uporaba dezodorantov za perilo

Umazano perilo lahko po nekaj dneh razvije neprijetne vonjave, vendar obstajajo načini, kako jih odpraviti. Uporaba dezodorantov je hiter in učinkovit način za odpravljanje neprijetnih vonjav.

Ti izdelki so običajno sestavljeni iz prahu in granul, ki absorbirajo neprijetne vonjave in poskrbijo, da je perilo bolj sveže. Na trgu so na voljo v vrečkah, zato je njihova uporaba preprosta.

Če želite uživati v prednostih dezodorantov, je pomembno, da upoštevate navodila za uporabo. Izdelke je treba dodati vsakemu ciklu pranja tako, da jih položite neposredno v boben ali v prostor za pralno sredstvo. Lahko pa jih potresete neposredno na perilo, preden ga vstavite v stroj.

Oblačila izperite z vodo s kisom

Morda bo treba perilo sprati s kisovo vodo, da odstranite morebitne neprijetne vonjave. Ta metoda je preprosta in zelo učinkovita. Pralni stroj preprosto napolnite z vodo in dodajte skodelico ali dve belega kisa. Po končanem izpiranju je pomembno, da oblačila dobro izžemete, preden nadaljujete z izpiranjem.

Za odpravo neprijetnih vonjav pa lahko uporabite tudi sodo bikarbono. Pred izpiranjem preprosto vlijte pest v boben in pustite delovati nekaj minut. Koristno je uporabiti tudi izdelek za odišavljanje, ki je namenjen posebej za ta namen.

Tukaj je nekaj dodatnih nasvetov za nevtralizacijo vonjav v oblačilih:

  • Vsakemu pranju dodajte skodelico ali več.
  • V boben dajte malo limoninega soka.
  • Umazana oblačila namočite v mešanico enakih delov vode in limoninega soka.
  • Izmenično uporabljajte beli kis, sodo bikarbono in dezodorante.

Z upoštevanjem teh nasvetov bi morali biti deležni najboljših rezultatov! Po končanem pranju je pomembno, da perilo dobro posušite na prostem in stran od vonjav.

Sušenje oblačil na zraku, stran od neprijetnih vonjav

Zelo preprosta rešitev za sušenje oblačil je, da jih obesite na prostem. Vendar je pomembno, da najdete prostor, kjer ni slabih vonjav in kjer lahko veter prosto kroži.

Najbolje je, da oblačila obesite na stojalo za sušenje, ki olajša kroženje zraka in preprečuje, da bi se dotikala tal. Čas sušenja je odvisen predvsem od vrste tkanine in vremena.

Suho in sončno vreme bo ugodno, saj bo omogočilo hitro izhlapevanje vlage. Po drugi strani pa bo oblačno ali vlažno vreme otežilo sušenje. Zato je pomembno zagotoviti, da so oblačila suha, preden jih pospravite.

Uporaba domačih nasvetov za preprečevanje neprijetnih vonjav na oblačilih je lahko odličen način za ohranjanje svežine in brez bakterij. Lahko so enostavni za izvajanje in na dolgi rok zelo učinkoviti.

Zato lahko s temi previdnostnimi ukrepi uživate v zdravih in okusno dišečih oblačilih.

Related post

Zdaj ste registrirani!

Prejemanje kvizov po e-pošti

S potrditvijo tega polja se strinjam s prejemanjem novic s strani lava.si ter sem prebral in sprejel politiko zasebnosti tega spletnega mesta.

Vaš e-poštni naslov uporabljamo samo za pošiljanje naših novic, informacij o dejavnostih lava in ponudb naših partnerjev. Vedno lahko uporabite povezavo za odjavo, ki je vključena v glasilu.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.