Domov » Novice » Kako v pralnem stroju oprati puhovke in plašče, da ostanejo kot novi?

Kako v pralnem stroju oprati puhovke in plašče, da ostanejo kot novi?

S temi preprostimi in učinkovitimi domačimi nasveti se naučite, kako varno oprati puhovke in plašče v pralnem stroju. Ugotovite, kako podaljšati življenjsko dobo svojih najljubših izdelkov!

Za jakne in plašče je pomembno skrbeti, saj jih skozi vse leto pogosto nosimo. Ta oblačila so običajno izdelana iz materialov, ki se ne prenašajo dobro na intenzivno pranje.

Na srečo jih je mogoče varno in učinkovito oprati v pralnem stroju. V tem članku vam bomo podali nasvete, kako učinkovito oprati puhovke in plašče v pralnem stroju.

Zaščita in priprava puhovk in plaščev

Da bi se izognili neprijetnim presenečenjem pri pranju puhovk in plaščev, je treba najprej sprejeti nekaj previdnostnih ukrepov. Preden jih vstavite v pralni stroj, preverite, ali so na njih madeži ali umazanija, ki jih je treba obdelati.

Zelo pomembne so tudi oznake, ki jih je treba pozorno prebrati in preveriti, ali jih je mogoče prati ročno ali strojno. Če je vaša puhovka izdelana iz puha, je treba pred dajanjem v pralni stroj zapreti vse zadrge in žepe. Nazadnje je najbolje, da jih operete na notranji strani, da preprečite poškodbe tkanine.

Uporabite prave nastavitve stroja

Pri pranju puhovih jaken in plaščev je pomembno, da izberete pravo nastavitev stroja. Določiti morate vrsto tkanine in stopnjo umazanije, da lahko uporabite ustrezen cikel. Večina jaken je izdelana iz poliestra in najlona, zato je priporočljivo uporabiti nežen, hladen cikel.

Če je jakna ali puhovka zelo umazana, lahko uporabite vroč cikel, vendar pazite, da stroja ne preobremenite, da ne poškodujete tkanine. Prav tako ne pozabite dodati ustreznega pralnega sredstva za najboljše rezultate.

Vedeti, česa ne smete početi pri pranju

Pri pranju puhovih jaken in plaščev se morate izogibati nekaterim praksam, da jih ohranite v dobrem stanju. Najprej jih ne smete mešati z grobimi oblačili ali čevlji, ki bi jih lahko poškodovali. Poleg tega je priporočljivo, da puhovk in plaščev ne perete v prevroči ali prehladni vodi, saj lahko to poškoduje tkanino.

Prav tako se izogibajte likanju, saj boste s tem poškodovali vodoodporno prevleko. Pomembno je tudi, da ne uporabljate ostrih kemikalij, saj lahko poškodujejo tkanino in barvo. Tukaj je seznam stvari, ki se jim morate izogibati pri pranju puhovk in plaščev:

  • mešanju z grobimi oblačili ali obutvijo
  • pranju v prevroči ali prehladni vodi
  • likanju
  • uporabi grobih kemikalij

Uporaba nasvetov, da bodo puhovke in plašči videti kot novi

Ni vedno lahko ohraniti jaken in plaščev v odličnem stanju. Vendar vam lahko nekaj preprostih nasvetov pomaga ohraniti njihove lastnosti in poskrbeti, da bodo tako lepi in mehki kot prvi dan.

Prvi nasvet je, da jih redno čistite z mehko krtačo, da odstranite umazanijo, prah, kosmiče in dlake. V ta namen je najbolje uporabiti trdo krtačo za volnene izdelke in krtačo s ščetinami za izdelke iz puha ali perja.

Drugič, pomembno je, da svojo opremo vzdržujete. Enkrat na leto preverite vse šive, zadrge in robove ter se prepričajte, da so v dobrem stanju in da se ne trgajo ali luščijo. Če jih imajo, je čas, da sprejmete ukrepe za zamenjavo ali popravilo teh delov.

Če jakne in plašče shranjujete dlje časa, na koncu poskrbite, da bodo pred pospravljanjem čisti. Razmislite tudi o uporabi vrečk iz blaga, ki jih bodo vse leto ščitile pred vlago in umazanijo.

Z upoštevanjem teh preprostih nasvetov lahko svoje puhovke in plašče zlahka dlje časa ohranite kot nove in v njih še bolj uživate!

Puhovke in plašče lahko učinkovito operete v pralnem stroju. Oblačila je treba prati z blagimi izdelki in pri ustreznih temperaturah. Poleg tega je pomembno, da izberete občutljiv cikel, da se oblačila ne poškodujejo.

Pomembno vlogo pri trajnosti in negi puhovk in plaščev ima lahko tudi sušenje. Z upoštevanjem teh preprostih nasvetov imate vse, kar potrebujete za uspešno nego puhovk in plaščev.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.