Domov » Novice » Kako zalivati rastline s steklenico za vino?

Kako zalivati rastline s steklenico za vino?

S temi 5 hitrimi in enostavnimi nasveti ugotovite, kako zalivati rastline s steklenico vina. Z upoštevanjem teh preprostih nasvetov dosežete boljše rezultate za svoje rastline.

Rastline so bistveni del čudovite notranjosti. Če želite svojemu domu dodati pridih barve in narave, je pomembno, da poskrbite za svoje rastline. Zalivanje je eden najpomembnejših vidikov ohranjanja zdravja in lepote rastlin, vendar je včasih težko najti ustvarjalne in varčne načine za zalivanje rastlin.

Na srečo obstaja preprost in zabaven trik za zalivanje rastlin s steklenico vina! V tem članku bomo z vami delili nasvete za zalivanje rastlin s steklenico za vino, da boste svojim rastlinam zagotovili najboljšo možno nego.

Priprava steklenice

Če želite steklenico pripraviti za zalivanje rastlin, jo operite z vodo in milom, da odstranite vse ostanke in mikrobe. Nato preverite, ali je pokrovček tesen, in ga po potrebi prilagodite. Ko je steklenica čista in varna, jo napolnite z vodo do približno 75 % njene prostornine.

Po želji lahko vodi dodate tudi hranila, vendar to ni obvezno. Če pa se odločite za uporabo gnojil, se prepričajte, da so primerna za vaše rastline.

Zalivanje v majhnih odmerkih

Zalivanje po majhnih odmerkih je zelo pomemben način zagotavljanja pravilnega namakanja lončnic. Gre za tehniko, ki vključuje zelo nežno in postopno zalivanje rastline, pri čemer pazite, da se voda ne nabere v loncu ali na zemlji.

Za to morate najprej pripraviti steklenico za zalivanje in jo napolniti s toplo vodo sobne temperature. Nato steklenico držite v višini tal in zelo počasi pršite zemljo okoli korenin. Če ne opazite, da se okoli korenin nabira voda, lahko postopoma povečujete stopnjo zalivanja, dokler ni zemlja okoli rastline vlažna.

Ko končate z zalivanjem, je priporočljivo stekleničko shraniti in zamenjati tako, da ni izpostavljena ekstremnim temperaturam ali neposredni sončni svetlobi.

Spremljanje vlažnosti tal

Vlažnost tal je eden najpomembnejših dejavnikov pri zalivanju rastlin. Nujno je treba redno spremljati in nadzorovati raven vlage v tleh. Za to lahko uporabite orodje za analizo tal. Ko je vsebnost vlage nizka, je čas za zalivanje rastline in obratno.

Prava raven vlage je odvisna od rastline, ki jo gojite, in njenega okolja. Pravo raven vlage lahko določite tako, da opravite preizkus na svojem vrtu.

Obstaja več metod za vzdrževanje prave vlažnosti tal, med drugim :

  • dodajanje komposta ali organske zemlje za lončnice
  • redno zalivanje v majhnih odmerkih
  • uporaba mulča za ohranjanje vlage
  • Pokrijte zemljo s plastično folijo, da zadržite vlago.

Redno preverjajte raven vlage v tleh in ustrezno prilagodite zalivanje. S tem lahko zmanjšate število rastlinskih bolezni in povečate rast.

Shranjevanje in zamenjava steklenice

Ko končate z zalivanjem rastline, je treba steklenico shraniti in zamenjati. Življenjska doba steklenice je odvisna predvsem od pogojev uporabe. Zato je priporočljivo, da tudi če uporabljate trpežno steklenico, jo redno preverjate, da se prepričate, da ni poškodovana ali preluknjana. Steklenico boste morda morali zamenjati tudi, če se bo sčasoma začela kvariti. V tem primeru poskrbite, da izberete steklenico, ki je primerna za vašo vrsto rastline in njene potrebe po vlagi.

Pri shranjevanju steklenice poskrbite, da bo popolnoma suha in čista. Hranite jo tudi zunaj neposredne sončne svetlobe. Če je nekaj časa ne boste uporabljali, jo shranite v zaprtih prostorih ali jo pokrijte s čisto, suho krpo, da se ne poškoduje.

Videli smo, da je nasvete za zalivanje rastlin s steklenico za vino zelo preprosto izvajati. Pomembno je, da se pred uporabo vina vedno prepričate, da je pravilno razredčeno, in da redno preverjate stanje rastlin, da se prepričate, da niso preveč izpostavljene mešanici. Z upoštevanjem teh nasvetov lahko uživate v širšem spektru koristi, vključno z boljšim okusom, boljšim zdravjem in boljšim počutjem rastlin.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MAMA LAMA (@mamalamaslovenija)

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.