Domov » Novice » Katera je manjkajoča številka? Ste genij, če lahko rešite ta IQ test!

Katera je manjkajoča številka? Ste genij, če lahko rešite ta IQ test!

Ta možganski izziv je uspel le 3 % udeležencev. Dokažite, da ste med njimi!

Želite spodbuditi možgane pred odhodom na delo? Želite svoj prosti čas nameniti intelektualni dejavnosti? Ta test IQ je to, kar potrebujete!

S tem matematičnim logičnim izzivom se lahko za nekaj sekund razpršite, hkrati pa spodbudite in izmerite svoje kognitivne sposobnosti. Ste pripravljeni na to?

IQ test: «Kakšna je vrednost manjkajočega števila?»

Vaš uspeh pri tem testu inteligence bo pomenil, da ste genij. Navsezadnje to matematično uganko uspejo rešiti le ljudje z visoko ravnjo inteligenčnega količnika. Za to morate imeti zgledno hitrost razmišljanja ter neprimerljiv smisel za analizo in številčno logiko. Ali menite, da se lahko spopadete s tem izzivom?

Dokažite to zdaj tako, da si začnete ogledovati spodnjo sliko. Gre za zaporedje številk, povezanih z računskim pravilom, ki ga morate uganiti, da bi našli manjkajoče število. Za rešitev tega številskega izziva imate na voljo 12 sekund.

© Lava.si

IQ test: pravilen odgovor

Ali ste našli utemeljitev in logiko izračuna na tej sliki? Če je odgovor pritrdilen, ste našli število, ki dopolnjuje zaporedje števil. Čestitamo! Ste pravi genij. Znali ste se dobro osredotočiti na iskanje vseh namigov.

Še več, ob upoštevanju časovne omejitve niste obupali! Čestitamo!

Če ste se potrudili po svojih najboljših močeh, vendar vam ni uspelo rešiti matematične uganke, ne skrbite. V 97 % primerov ste se zmotili. Da bi se izboljšali, bolj redno izvajajte miselne vaje.

Testi inteligenčnega količnika vam bodo pomagali pri izboljšanju, če boste potrpežljivi in vztrajni.

Oglejte si sliko na naslednji strani in poiščite manjkajočo številko, da boste razumeli logiko računanja, ki ste ji morali slediti, da ste opravili ta možganski izziv.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.