Domov » Novice » Kdaj po luni saditi bučke leta 2023?

Kdaj po luni saditi bučke leta 2023?

Nasveti za vrtnarjenje: ugotovite, kako in kdaj saditi bučke v letu 2023 v skladu z muno, da boste imeli vrt z okusno in bogato zelenjavo! Odkrijte nasvete in lunin koledar za zagotovljen uspeh.

Leto 2023 je polno vrtnarskih projektov in dobrih pridelkov. Če nameravate letos posaditi bučke, je pomembno, da veste, kdaj jih posaditi. Luna je neprecenljivo orodje za pametne vrtnarje, ki vedo, kdaj naj sadijo zelenjavo v skladu z luninimi cikli.

V tem članku vam bomo razložili, kako v letu 2023 glede na lunin ciklus ob pravem času posaditi bučke.

Uporaba luninega koledarja za sajenje bučk leta 2023

Lunin koledar je starodavna praksa, ki se uporablja že stoletja. Njihov namen je določiti najboljši čas za sajenje poljščin in spravilo pridelkov. Luna ima pri tej starodavni praksi pomembno vlogo, saj vpliva na zemeljske cikle in rast rastlin.

Lunin koledar lahko zato uporabimo za sajenje bučk leta 2023. Pomembno je, da pred sajenjem bučk razumete načela lune in vrtnarjenja.

Lunin koledar predlaga različne čase za sajenje poljščin. Lune so razdeljene na štiri različne faze: rastoča luna, pojemajoča luna, črna luna in bela luna.

Vsaka od teh faz vpliva na rastni cikel rastlin, zato je pomembno, da v skladu z luninim koledarjem izberete pravi čas za sajenje bučk. Nato morate določiti pravi čas za sajenje bučk v letu 2023.

Ko boste razumeli načela lune in vrtnarjenja, lahko nasvete glede na luno uporabite v praksi. Če boste na primer bučke posadili ob vzhajajoči luni, boste imeli boljši pridelek, saj bodo imele več časa za rast in zorenje pred hladno sezono.

Podobno je priporočljivo saditi semena ob pojemajoči luni, saj bodo bolje zaščitena pred boleznimi in škodljivci. Skratka, mogoče se je naučiti uporabljati nasvete za vrtnarjenje ob luni.

Razumevanje načel lune in vrtnarjenja

Lunin koledar je starodavna metoda načrtovanja kmetovanja v skladu z luninimi cikli. Lunino vrtnarjenje vključuje uporabo različnih luninih faz za določitev najboljšega časa za sajenje zelenjave ali cvetja.

Ko je luna v naraščajoči fazi, je primeren čas za sajenje sadik in mladih rastlin, ki potrebujejo veliko vode in vlage.

Upadajoča luna je primernejša za rastline, ki potrebujejo manj vlage. Luna je tudi pomemben dejavnik pri uravnavanju in spodbujanju koreninskega sistema rastlin, saj spodbuja nastajanje rastlinskih hormonov.

Nazadnje se je treba zavedati, da faze lune ne vplivajo le na vrtnarjenje, temveč tudi na dejavnosti, kot je ribolov.

Določanje pravega časa za sajenje bučk v letu 2023

Lunin koledar je zelo uporabno orodje za razumevanje načel delovanja Lune in vrtnarjenja ter določanje pravega časa za sajenje bučk leta 2023. Obstajajo različne faze lune, ki so predstavljene s simboli in imajo vsaka svoj pomen. Glede na to, kdaj želite posaditi bučke, morate preučiti vpliv vsake faze na vaš vrt:

  • Novo luno običajno povezujemo z obdobjem počitka in sajenja;
  • Med rastočo luno je zemlja bogatejša s hranilnimi snovmi, rastline pa so močnejše;
  • pojemajoča luna je idealna za pobiranje pridelka in cepljenje;
  • pojemajoča luna je primerna za vzdrževalna dela.

Izberete lahko torej fazo lune, ki najbolj ustreza vašim ciljem za sajenje bučk v letu 2023. Vendar pa boste morali pred začetkom vrtnarjenja upoštevati določene vremenske razmere.

Upoštevati morate tudi, da lahko določeni stresi, kot sta suša ali vlaga, vplivajo na rast rastlin in s tem spremenijo končni rezultat.

Uporaba nasvetov za vrtnarjenje z mesecem v praksi

Lunin koledar je lahko koristno orodje za vrtnarjenje iz številnih razlogov. Z njim lahko določite, kdaj saditi in pobirati zelenjavo, zlasti bučke v letu 2023. Prav tako vam lahko ponudi nasvete in trike za pripravo tal, zalivanje in obdelavo rastlin.

Lunine faze vplivajo na kalitev, rast in zorenje semen. Vrtnarji, ki uporabljajo ta načela, dosegajo bolj produktivne in zdrave pridelke.

Z uporabo knjig ali spletnih priročnikov se lahko naučite, kako nasvete za vrtnarjenje ob Luni uporabiti v praksi. Koristne informacije lahko najdete tudi na vrtnarskih forumih, kjer drugi navdušenci delijo svoje znanje in izkušnje.

Ko boste razumeli osnove, lahko s pomočjo luninega koledarja posadite bučke leta 2023 in za svoj vrt skrbite vse leto. Koledar na primer navaja, da so najboljši datumi za sajenje tisti, ki ustrezajo naraščajočim fazam lune, saj takrat rastline bolje sprejemajo vodo in hranila.

Luna ima pomembno vlogo pri rasti vrtnih vrtnin, kot so bučke. Za optimalno gojenje bučk v letu 2023 je priporočljivo, da semena posadite med 8. in 15. junijem, torej v času voščene faze lune.

Tako boste dosegli večji pridelek in boljšo kakovost.

Related post

Zdaj ste registrirani!

Prejemanje kvizov po e-pošti

S potrditvijo tega polja se strinjam s prejemanjem novic s strani lava.si ter sem prebral in sprejel politiko zasebnosti tega spletnega mesta.

Vaš e-poštni naslov uporabljamo samo za pošiljanje naših novic, informacij o dejavnostih lava in ponudb naših partnerjev. Vedno lahko uporabite povezavo za odjavo, ki je vključena v glasilu.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.