Domov » Novice » Logični test: Kateri od teh kozarcev bo napolnjen prvi? Ta test je uspešno opravilo le 15 % vprašanih!

Logični test: Kateri od teh kozarcev bo napolnjen prvi? Ta test je uspešno opravilo le 15 % vprašanih!

Če želite izvedeti, kako dobre so vaše sposobnosti sklepanja, morate vsekakor opraviti ta logični test.

Vedeti morate, da je rešitev te uganke poskušalo najti že veliko ljudi. Mnogim ni uspelo, le redkim pa je uspelo. Slednji so pravi genialci, saj so še vedno sposobni predložiti logično razmišljanje. Boste tudi vi kos izzivu? Če želite razumeti, kako opraviti ta preizkus, pojdite na naslednji odstavek. Tam so podrobno opisana pravila igre.

Iz česa je sestavljen ta logični test?

Vaša prva naloga je, da si pozorno ogledate spodnjo sliko. Na njej je prikazan sistem za nalivanje in razdeljevanje vina. Nato boste določili, kateri od štirih kozarcev bo napolnjen prvi. Vino se bo natočilo iz kozarca na vrhu verige in bo nato teklo po težnosti. Časovna omejitev ni določena. Zato lahko pred odločitvijo dobro premislite.

©Lava.si

Kakšen je smisel tega logičnega testa?

Namen tega logičnega testa je oceniti vašo sposobnost reševanja abstraktnih problemov. Prav tako pomaga spodbuditi vašo domišljijo. Če vam je torej uspelo določiti pravilen odgovor na to uganko, lahko rečemo, da imate domišljijo in da ste sposobni najti najboljšo rešitev problema. V nadaljevanju si preberite rezultat tega logičnega testa.

Odgovor: to je kozarec, ki bo napolnjen prvi

Da bi našli pravi odgovor, se morate osredotočiti na položaj ventilov. Na tej sliki lahko vidite, da bo kozarec številka 4 napolnjen prvi. Ali ste tudi vi našli enake odgovore?

©Lava.si

Če ste našli pravilno rešitev, vam čestitamo. To kaže, da vaše sposobnosti razmišljanja dobro delujejo. Prav tako kaže na to, da ste sposobni reševati različne probleme. Ne oklevajte, če želite raziskati svoje meje in se lotiti še bolj zapletenih izzivov. Tiste, ki ste bili neuspešni, pa vabimo, da svoje možgane vadite na drugih testih. Začnite z lažjimi in nato polagoma zvišujte raven težavnosti.

Delite ta logični test v družabnih omrežjih

Nobena pravila ne določajo, da je treba uganke reševati samostojno. Pri reševanju izzivov lahko sodelujete skupaj. V tem primeru je priporočljivo, da jih delite in se tako zabavate s prijatelji.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.