Domov » Novice » Logični test: Preizkusite svoje intelektualne sposobnosti s sestavljanjem šahovnice. Le 3 % jih lahko najde rešitev!

Logični test: Preizkusite svoje intelektualne sposobnosti s sestavljanjem šahovnice. Le 3 % jih lahko najde rešitev!

Če rekonstruirate celotno šahovnico, ste na dobri intelektualni ravni!

Danes bomo preizkusili vašo sposobnost projiciranja v vesolje. Preden začnemo s testom, vam bomo povedali presenetljivo dejstvo o vesolju. Ali ste vedeli, da lahko v vesolju še naprej rastete? Pravzaprav lahko astronavt zraste do 5 centimetrov višje, če ni izpostavljen gravitaciji. To je neverjetno dejstvo, ki so ga opazili pri več astronavtih na Mednarodni vesoljski postaji. Vrnimo se na Zemljo in ocenimo vašo sposobnost, da svoje razmišljanje projicirate v vesolje.

Kako boste dokončali to šahovnico?

Ta test je še posebej težak in le tisti z močnimi sposobnostmi razmišljanja in dobrim spominom bodo lahko rešili to vizualno sestavljanko.

Da bi našli manjkajoče oblike, boste morali uporabiti svoj um in si predstavljati, da je sestavljanka pred vami. Izziv je dokončati tablo tako, da projicirate dele, kot da so odstranljivi.

V pomoč vam je del šahovnice že postavljen, in kot lahko vidite, so kvadrati rumene do rjave barve. Vse, kar morate storiti, je, da najdete prave kombinacije. Katere figure se prilegajo skupaj in kako sestavite popolno šahovnico?

©Lava.si

Kako končati to šahovsko igro?

Če so uganke vaša strast, bo to za vas prava mala malica. Gre za red in logiko.

Le malo ljudi se je lotilo tega izziva, saj zahteva ne le poglobljeno razmišljanje, temveč tudi odličen vizualni spomin. Spomniti si morate znati koščke, ki so že na plošči, hkrati pa dodajati nove oblike za dokončanje strukture. Gre za odlično in zahtevno miselno vajo, ki zahteva vašo popolno zbranost, pa tudi močno sposobnost prostorskega razmišljanja.

Imate težave pri iskanju poti? Tukaj je rešitev na spodnji sliki

Za tiste, ki ste že sestavljali sestavljanko, obstaja nekaj tehnik, ki jih lahko uporabite pri tej vaji. Prva tehnika je, da začnete z robovi in vogali, ki jih je pogosto lažje prepoznati. Te dele sestavite tako, da tvorijo okvir šahovnice.
Na naši šahovnici so to koščki 1, 3 in 4.

©Lava.si

Če želite ugotoviti, kako jih postaviti, preprosto preštejte število polj in poiščite ustreznike na šahovnici. Potem boste opazili, da se figura številka 2 nadaljuje v nadaljevanju že zbranih figur. Nazadnje, s pomnjenjem že postavljenih figur morate dopolniti le še preostala polja, tj. 6 in 4.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.